2015-08-13, 14:50
rodvin
Ursprungligen postat av Europe
Har du tänkt igenom det där med säkerhet, med tanke på att du vill hanka dig fram i länder som Honduras, som har flest mord per capita i världen, till Colombia, som är världsledande inom kidnappningar? Även en del andra platser är rätt farliga, inklusive vissa delar av Mexiko, trots att det tidigare har setts som ett relativt säkert resmål. Det vore väl trist om resan, och kanske även livet, tar slut långt innan fyra månader har gått?...


Tack för att du oroar dig! Jag har inte varit där innan, men vad jag läst om säkerheten behöver man inte vara överdrivet orolig generellt. Såklart man alltid ska vara på sin vakt och använda sunt förnuft som överallt annars, men har inte hört någon som avråder en från att resa dit pga det. I centralamerika är det framför allt Honduras och El Salvador som sticker ut i brottsstatistiken, och där finns det ändå inte jättemycket jag vill se utan hade mest tänkt bussa igenom, delvis pga detta. Om något så tänkte jag kanske åka till deras karibiska ö Utila för billig och bra dykning och strandhäng. Där ska det vara lungt.

Colombia tänkte jag samma sak om ungefär, att det ligger på vägen så att att det är lika bra att åka igenom. De sakerna jag vill se i Colombia skulle i så fall mest vara natur, vandring osv, så jag tror inte jag kommer spendera någon längre tid i storstan(där det verkar vara störst risk för rån etc). Kollar även på om det går att flyga t ex panama-lima eller liknade, mest för att spara mig själv från många timmar på långfärdsbussar och spara tid.