2015-08-14, 04:16
Ursprungligen postat av Europe
Har du tänkt igenom det där med säkerhet, med tanke på att du vill hanka dig fram i länder som Honduras, som har flest mord per capita i världen, till Colombia, som är världsledande inom kidnappningar? Även en del andra platser är rätt farliga, inklusive vissa delar av Mexiko, trots att det tidigare har setts som ett relativt säkert resmål. Det vore väl trist om resan, och kanske även livet, tar slut långt innan fyra månader har gått?

Själv hade jag valt att resa till Peru och Bolivia till att börja med, men det är så klart subjektivt vad man föredrar, så länge man är medveten om situationen i vissa de länder du nämner.

När det gäller grundfrågan om hur lång tid det tar att ta sig fram i dessa länder, så har jag inte en blekaste. Jag kunde dock inte låta bli att kommentera om det andra, då jag inte kunde låta bli att undra över att någon skulle vilja hanka sig fram genom de länderna. T.ex. undrar jag om du har rest tidigare i Latinamerika och därför känner dig hemma där? Möjligtvis är de länderna mindre farliga än jag föreställer mig, men t.ex. ser jag inte Colombia som det värsta landet (för inhemska, vilket inte behöver betyda för uppenbara vita turister), men likväl känner jag ett par colombianer och åtminstone tycker de att det är en aning läskigt att besöka det forna hemlandet...


är du en sån där "google turist"?
jesus,,,,,,,

till TS, på 4 månader dela upp det i två, 4 månader i centralamerika kan du lätt sysselsätta dig utan att bli uttråkad.
4 månader sydamerika är på tok för lite, du kan spendera 4 månader i peru och bolivia enbart utan att bli uttråkad!

/B