2015-08-17, 13:29
Det finns inga måsten vad gäller utresebiljett. Reglerna för många av dessa länder säger visserligen att du måste ha utresebiljett, men det tillämpas inte alltid. Jag har själv blivit nekad boarding två gånger i Latinamerika då jag endast haft enkelbiljett, och har hört om många andra som råkat ut för samma sak. Därför skulle jag personligen aldrig ta risken. Det går att skaffa en avbokningsbar biljett helt gratis som du kan använda.

Låter som en hyfsad plan att resa till Peru och vidare med buss. Givet att ni vill vara i Brasilien i januari skulle jag säga att ni inte har tid med Colombia och Ecuador. Även bara Peru + Bolivia låter lite optimistiskt egentligen. Hur lång tid tänker ni er där? Osäker på vilka sanddynor du refererar till, om det är Uyuni så ligger det i sydvästra Bolivia nära Chile/Argentina. Det finns lite olika alternativ här, antingen återvänder ni till Uyuni och tar er därifrån genom Bolivia mot Brasilien och Iguazu. Eller så tar ni er ner till Salta i Argentina, och därifrån till Iguazu. Eller genom Paraguay. Personligen hade jag nog valt genom Argentina för att se något nytt (det skiljer sig väldigt mycket från Bolivia, Paraguay och Brasilien). Men, som nämnts ovan, har ni tillräckligt med tid??

Vad jag hört är det väldigt svårt med boende i Rio under karnevalen. Det bör ni boka redan nu, eller vara beredde på att bo flera mil bort...

Tyckte inte Lima var så farligt. Var försiktiga, fråga folk om råd, ta (säker) taxi kvällstid, etc.