2015-08-22, 12:38
Motobike
Jag tror att du väljer det sämsta landet av dem allihop, faktiskt. Just Filippinerna. Det enda du som ung outbildad svensk kommer kunna erbjuda något av de här länderna är att du kan prata engelska. Eftersom engelsknivån redan är hög i Filippinerna kommer du få det avsevärt mycket svårare att bygga upp en ny tillvaro där än i något av de andra länderna i regionen.
Jag personligen hade åkt till Vietnam och blivit engelsklärare. Skriv upp dig på något volontärprogram till en början och sedan så sysslar du med att lära ut engelska gratis i utbyte mot gratis mat och husrum, samtidigt som du får goda möjligheter att knyta nya kontakter för ett framtida avlönat arbete samt viss erfarenhet av yrket. Det finns en massa människor som skriver att du ska ha tefl osv för att kunna undervisa i Vietnam, men de är idioter allihop. Det stämmer inte. Däremot är det så att saker ändras fort och att inom några år kanske det kommer att vara svårare än nu att hitta avlönat jobb som engelsklärare, så länge man inte har utbildning.
Alltså är det vettigaste att åka dit redan nu och få arbetserfarenhet och kontakter nog att bli kvar i branschen även sedan det blivit striktare. Sedan kan du göra annat vid sidan av. Sälja vietnamesiska och kinesiska produkter i sverige via tradera (små inkomster men gör ju stor skillnad i tredje världen, så länge man inte slösar), organisera samman någon turistbyrå eller vad som.
Sedan lever du ett lyckligt liv där borta, kanske gifter dig med någon dotter till en koreansk samsung-expat eller vad som. Kan ju utbilda dig på distans samtidigt om du känner för det.

45.000 kommer man långt på om man har en plan. Finns folk som blivit miljardärer på mindre. Men om man super upp pengarna på någon turistort kommer man såklart ingenstans.