2015-08-22, 12:54
Inanis
Helst skulle du ju ha något sätt att finansiera en etableringstid i något av länderna. Du kommer ju inte jättelångt på 45 000. Speciellt om du inte har kontakter så du kan få tag på billigt boende där du kan laga mat, hjälp med att få tag i jobb etc.

Har du några speciella kvalifikationer som gör att du kan få jobb (utbildning mm.)? Kolla och se vad du hittar där firmor söker folk för arbete utomlands, finns en del men ofta är det konkurrens om det.

Har du använt upp alla dina veckor hos CSN? Det kan ju vara ett alternativ att kolla upp om du har möjlighet att komma in och studera utomlands. Får du möjlighet till det får du ju pengar av CSN och ofta får du hjälp med boende mm. När du väl är där låter du helt enkelt bli att gå kurserna och etablerar dig genom att skaffa ett nätverk och i längden jobb och annat boende. Då har du en etableringstid på åtminstone en termin, förmodligen två innan csn stoppar sina utbetalningar.

Jag tror som sagt att det blir svårt att hinna etablera sig och skaffa jobb innan dina 45k är slut. Men om du tänkte göra det utan att ha något planerat innan du kommer fram skulle jag nog satsa på något vid turistområdena, speciellt om du inte har speciella kunskaper du kan söka jobb på. Där är ditt utseende och dina engelskakunskaper saker som ger dig fördel i jobbsökandet.