2015-08-22, 17:31
Savoy
Ok, då är jag med! Ja då är det smart att ta sista natten i Bastia. Inget fel på den stan heller, det är bara att naturen känns som huvudgrejen med Korsika.

Jag funderade först på att rekommendera 1 natt i Porto Vecchio och 1 natt i Zonza/Quenza...

Men det låter som att det mest är naturen och inlandet som lockar för din del och då skulle jag säga antingen båda nätterna i Zonza/Quenza, eller första natten där och andra ända uppe i Corte, där du har nära till de riktigt högalpina områdena vid Calacuccia (alpsjö. Du kan även bo där vid sjön såklart.

Om ni kommer från Sardinien har ni nog sett makalösa stränder redan (finast kring Alghero upp mot Stintino som är fullt men galet fint, däremellan på nordvästkusten ligger dock riktiga pärlor), så skippa kusten ock kör på en natt Zonza och den andra uppe i högalpina delen, betydligt billigare än kusten också nu i augusti.
När ni ska åka Zonza-Corte kommer det att gå klart snabbast att åka via Solenzara och Aleria förresten, även om det ser ut som en omväg.

Jag tycker nog personligen att södra inlandet är den finaste och mysigaste delen av ön och det säger inte lite. Om ni vill/hinner kan ni ta rundturen Zonza-Ste Lucie de Tallano-Zoza-Quenca-Zonza. Idyll! Avundsjuk!