2015-08-24, 19:08
Ursprungligen postat av ettyn
Vad tycker ni, vi kanske helt enkelt får ta Colombia någon annan gång eller är det något man verkligen inte får missa i Sydamerika?

Det jag menade med sanddynor var saltöknen i Bolivia.

Måste man boka buss i förväg eller kan man boka sånt på plats i varje land tycker ni? och lika så med boende? kan man fixa det på plats ta in på hostel i dessa relativt lätt med "likasinnade" personer?

Vad tycker ni, skippa Colombia&Ecuador och ta det annan gång för att kunna "njuta" av tiden mer i de andra länderna vi tänkt besöka?


Ja du kommer missa saker i Colombia, men Bolivia är också riktigt bra, saltöknen i Uyuni är magisk, gruvorna i Potosi måste besökas, La Paz som är en av världens högst belägna storstäder, cykla nedför världens farligast väg Yungas road, etc, etc. Oavsett var du åker så blir det rätt.

Jag skulle, som jag nämnt tidigare, satsa på Peru och Bolivia om jag var du, och efter Uyuni/Potosi bussa över till Salta i Argentina (typ 12h från Potosi). Har inte varit där själv, men hört mycket bra om det och skulle gärna vilja åka någon dag. Därifrån bör det vara bra kvalitet på vägar och bussar vidare till Iguazu (~24h nonstop, stanna gärna i Resistencia på vägen). Tag med USD om du skall till Argentina!! Fortsätt sedan med flyg eller buss från Iguazu till Rio, Sao Paulo, eller vart du tänkt dig sedan.

Personligen skulle jag strunta i Chile, eftersom det är i fel riktning och jag tyckte inte norra Chile var så intressant (påminde lite om sydvästra Bolivia sett till naturen, men allt var mycket dyrare).

Buss bokar du på plats, samma dag eller någon/några dagar i förväg. Det är oftast inte ens möjligt att boka på internet.