2015-08-26, 22:57
Nu har ni inte nämnt vad ni är ute efter under er resa vilket gör det svårt att komma med rekommendationer, men jag har besökt de flesta stater i USA och i min uppfattning är sydvästra USA det klart mest intressanta området. Kalifornien har hur mycket som helst att se, fortsätt sedan till Nevada, Arizona, Utah. Googla The Wave, Antelope Canyon och Horseshoe Bend t.ex. Skulle verkligen inte missa det här området om jag gjorde en road trip i USA. Yellowstone är fantastiskt också, men oktober/november är kanske inte optimal tid att åka dit.

Austin - Houston - New Orleans - Florida låter som en ok resväg, om ni fortfarande har tid över. Det finns mycket att se och göra i Florida. Som andra varit inne på skulle jag inte utesluta att hyra en bil hela vägen. Ja, å enda sidan blir det längre bilväg, men å andra sidan får ni mer frihet i er resa eftersom ni inte har ett flyg mitt i resan som ni måste passa. Kolla priser också på bilar, det kan vara dyrt att hyra bilar enkel väg. Rentalcars.com är en bra sida, ni får med alla försäkringar och så som behövs, men observera att priserna där inte alltid inkluderar envägsavgiften vilken kan vara väldigt dyr, ibland måste man ringa dem och fråga.

Jag skulle faktiskt fundera på att bara hyra en bil till och från Los Angeles och göra en större rundresa, typ upp till San Francisco, Redwood national park, Crater Lake, Mount Shasta, Nevada, Utah, Colorado, New Mexico, Arizona, Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite, och tillbaka till Los Angeles och San Diego. Ni kommer se det bästa av USA i min mening och detta tar lätt 2 månader eller mer. (Och eftersom det är en rundresa behöver ni förstås inte börja/sluta i Los Angeles, kanske är det vettigare att börja i San Francisco t.ex. där man ändå inte vill ha en hyrbil.)

Hotell kan ni boka längs vägen. Skaffa lokalt SIM-kort eller använd er svenska mobil. Ni kan spara väldigt mycket pengar och tid på att ha telefon/internet så att ni kan boka hotell och annat under resans gång. Använd också mobilen som GPS och använd appen Yelp för att hitta de bästa restaurangerna. Använd Google Maps för avstånd och tidsberäkning, det brukar vara någorlunda korrekt.