2015-09-01, 15:32
TS, ni kommer garanterat att njuta av karnevalen i Rio. Även om det är hypat och mainstream är det en gigantisk fest i en av världens kanske bästa feststäder. Brassarna vet hur man ordnar partaj

Angående boende har det blivit mycket lättare de senaste åren i och med att flera hostel slagit upp lagom till förra årets VM och kommande OS. Det är inga problem att få tag i boende, men boka gärna innan för att få tag i BRA boende. Jag anlände några dagar innan karnevalen 2013 och fick tag i boende på ett bra hostel på Copacabana.

Det gör en jävla skillnad under karnevalen om ni hamnar på ett hostel där personalen är med och bygger upp stämningen, där sängarna är sköna att sova på och där det är nära till festerna.

Jag rekommenderar att ni bor på Copacabana eller Ipanema. Många bra blocos, dvs gatufester, sker där under karnevalveckan. Dessutom är det enkelt att ta tunnelbanan eller en taxi vidare därifrån för att fortsätta festa.

Taxiresorna till Lapa, där festen oftast fortsätter hela natten, går på 150 spänn. Helt okej om ni åker ett gäng från hostelet och delar på det.

Betygen och recensionerna på Hostelworld brukar vara spot on, så boka gärna ett hostel med högt betyg redan nu. Sikta på att anlända till Rio MINST 2-3 dagar innan karnevalen drar igång för att hinna med förfesterna, köpa utklädnad och skaffa lite brasilianska kontakter på plats. Många unga Rio-bor kan engelska, så det borde inte vara något problem.

Att vara utklädd och kunna ringa en eller två personer som vet var det är bra fest just den natten kommer göra stor skillnad för upplevelsen.

Ni kan skippa huvudparaden på Sambodromo. Biljetterna är svindyra och paraden rätt seg. Det räcker att se ett par snabba nyhetsbilder på TV och sen sticka ut på gatorna i stället.

Mycket info... Hoppas det är till någon hjälp och att ni får en trevlig resa. Fråga gärna om du undrar över något mer!