2015-10-19, 13:00
Ursprungligen postat av Vilodag
Blir lite avundsjuk när jag läser i detta forumet Du verkar ha en grym resa på gång! Gjorde själv en liknande rutt för ett par år sen.

Några ställen jag kan rekommendera är Sihanoukville, Patong, Ho Chi Minh, Koh Samui, Ao Nang och Bangkok. Ska försöka berätta lite kort om dem.

Sihanoukville är en schysst badort/festort där det kryllar av backpackers, barer och knark (för den som vill). Efter skymning frågar alla tuktuks om du vill ha weed istället för om du vill ha skjuts Som övriga Kambodja är allt riktigt billigt, en öl ute för 0,5 $ och gott käk på stranden för 3 $. Bo vid Serendipity Beach, där är det mest håll i gång och stranden är fin att slappa på på dagen. Från SHV går dagliga turer ut till de närliggande öarna (där Koh Rong är mest omtalad, väldigt vackert där). Snorklingen som båtturerna lockar med är dock inget att hänga i granen, iallafall inte den jag var på. Jag tyckte SHV var rätt "nergånget" men ändå sjukt gött. Lätt att fördriva tiden och träffa nya människor där.

Patong är som ett thailändskt Sihanoukville men mycket större, fetare klubbar och fler brudar på gatorna. Här semestrar dock även familjer vilket fortfarande är ovanligt i Sihanoukville. Jag gillade verkligen Patong trots att jag varken är ute efter horor eller droger, men det var bara en jävligt go stad. Alltid liv nånstans, bra uteställen, trevligt folk och en fantastisk strand. Bangla Road är en av de sjukaste gator jag vandrat på men underhållande är det. Sätt dig på en bar och snart har du fyra tjejer runt om dig Ha huvudet med dig bara och gör klart för dom om du vill eller inte vill något. De är ändå alltid roliga att bara prata med över några drinkar. Behöver inte vara mer än så. Boendet i Patong är dock betydligt dyrare än Kambodja, kommer inte ihåg exakt vad jag betalade för ett vanligt guesthouse men tror det var 70-80 SEK/natten. Var i Patong en vecka på min resa och det var rätt lagom.

Ho Chi Minh ångrar jag att jag inte la mer tid på. Var bara där i tre dagar men gillade staden på en gång. Bodde på Bui Vien Street (googla) som är ett backpacker-område. Var otroligt trevlig atmosfär där, på kvällarna var alla (både turister och vietnameser) ute och åt på alla små gatukök i gränderna. Här var det också i samma prisklass eller till och med billigare än Kambodja. Gjorde även en utflykt på Mekong-floden som var rätt häftigt men lite väl uppstyrt med guider osv för min smak. Kolla även in Cu Chi-tunnlarna från Vietnamkriget, riktigt coolt!

Bangkok var kaos fast på ett bra sätt. Verkligen storstadskänsla, finns hur mycket som helst av vad som helst. Bra shopping och uteställen och trevliga människor. Khao San Road är väl en bra utgångspunkt som backpacker. Vet inte vad mer jag ska säga, men Bangkok är verkligen en av mina favoritstäder.

Koh Samui är typ 2x2 mil stort och perfekt för att åka runt med moppe och utforska stränder och vattenfall. Lamai och Chaweng är de två tätorterna där det är lite håll-i-gång. Som jag minns det hade Lamai finast strand. Du tar dig enklast till Koh Samui genom att ta dig till Surat Thani på valfritt sätt sen båt ut till ön. Precis intill Samui ligger Koh Phangan där Full Moon Party är, som är en upplevelse för sig. Men till Phangan åker du enbart för FMP, stränderna där var verkligen inget att hänga i granen. Boendet är också riktigt dyrt när FMP är, jag bodde på ett hostel med 7 andra i ett rum med ett badrum (visserligen rätt fräscht hostel med typ pool och så men det kostade 140 kr/natten.

Ao Nang i Krabi-provinsen har fantastisk natur med de höga klipporna och fina vattnet. Ao Nang var från början en liten, liten by men idag har det utvecklats till en mindre stad. Det är mycket familjer, trevlig och lugn atmosfär och fina stränder. Finns gott om aktiviteter runt omkring typ rida elefant, klättra på klippor och så går det massvis med båtar ut till närliggande öar såsom Phi Phi. Rai Leh är en berömd strand som ligger 10 minuter bort med longtail-båt, otroligt fint men mycket turister. Ao Nang känns lite som att vara på kanarieöarna, det är ganska välordnat allting och som sagt mycket barnfamiljer. Men det är ju ändå Thailand och Thailand är bäst

Var även i Malaysia, både i västra delen och på Borneo. Men även om det mesta var trevligt så gillade jag de andra länderna mer än Malaysia.

Hoppas detta gav dig nånting! Och bara fråga om du undrar nåt mer!


Åfan, mäktigt bra svar där. Tackar så mycket!

Var du nått i Laos? Läste på lite och det verkar soft som bara den. Bada i vattenfall och åka badring nerför floder

Hur gjorde du för att komma in i Vietnam, skaffade du Visum innan här i Sverige eller?