2015-10-25, 22:27
Bra idé! Afrika är coolt, vänligt och häftigt. Det finns några länder som såklart är rätt farliga - men det finns ju i Asien också.

Jag har besökt drygt 20 länder i Afrika och kommer med tiden beta av många till. I väst snackar de engelska i Gambia, Ghana och Sierra Leone. De franska områdena var dock roligare, färre turister. Naturligtvis är inte hela västafrika som längs Gambias kust, med guider och försäljare. Usch. Det är jobbigt där, vill du se stränder kan du dra ner till Liberia.

Östra sidan: Mer natur, mer djur, vana vid turister, turisthotell, billigare. Favoritland: Svårt. Kanske Uganda.

Västra sidan: Mer kultur, mer fascinerande människor, inga (eller få djur, inga turister (förutom på ett par ställen i Gambia, Senegal och Ghana typ), större äventyr, dyrare. Favoritland: Guinea och Guinea-Bissau. Lifta runt i västafrika med mat och tält som du kan använda i nödfall är ett verkligt stort äventyr. I småbyarna kan du bara fråga om lov - du kan tälta (säkert) i byarna efter bossen har gett dig lov. Ingen kommer röra dig.

Södra delen: På sina ställen vackrast i världen, massor av djur, ibland väldigt dyrt, europeisk standard på supermarkets i bland annat Namibia, SA, Botswana, Zambia, Zimbabwe. Ta med tält. Favoritland: Namibia.