2015-11-09, 10:42
Ursprungligen postat av KentSvensson
Angående bil så är det 100 % klart att vi kommer hyra bil under hela resan, alltså i ca 28 dagar. Så vi kommer troligen hämta ut en hyrbil på flygplatsen och lämna tillbaka den när vi åker hem igen. Där fanns det för runt 10 000:- för en 7-sitsigt och 5 000:- för en 4-sitsigt. Just nu lutar det helt klart åt att köra med 2 bilar så två sällskap kan åka till olika ställen. Roadtrips är givet, vi gillar att se nya platser. Grand Canyon är ju ett måste iallafall.


Coolt. Rekommenderar starkt att tänka om angående San Francisco, förutsatt att det är just staden ni vill se och inte omgivningarna. Det är väldigt onödigt att ha bil där, snarare måste ni oroa er för inbrott, stressa genom rusningstrafik och betala dyrt för parkering om natten. Uber (taxitjänsten) är extremt populär och smidig där, och blir väldigt billigt om ni slår ut det på 3-4 personer.

Jag letade upp lite tidigare tips jag givit om road trips i Kalifornien, om det kan vara till inspiration:

Spoiler:
Finns massor av roliga vägar i Kalifornien. Har du åkt längs 395? Riktigt fint där, mellan Yosemite och Death Valley. Besök Mono Lake (tufas och vulkan), Bodie, Devil's Postpile. Har du tid kan du ta White Mountain road (Kaliforniens högsta väg) och besöka Bristlecone pine forest. Vill du ha något mer öde kan du ta 168 från 395 och svänga in på Death Valley Road, en grusväg som leder dig in mitt i Death Valley. Börja eller sluta med Tioga Pass genom Yosemite (om den är öppen).

Antar att du redan besökt Joshua Tree National Park? Det är fint. Slingriga väg 33 genom Los Padres National Forest är också bra om du skall norrut från Los Angeles. Den var en höjdare med motorcykel.

---

28 dagar är massvis med tid! Vilken tid på året har ni tänkt åka? Med 28 dagar har ni tid att göra både Hwy 1 och väg 395 inne i landet. Jag skulle snarare rekommendera en loop i så fall istället för hyra enkel väg. Ni får sett mer, och bilhyra samt flygbiljetter blir billigare. Exempel på rutt: http://goo.gl/maps/pgOP

Förresten, det kan vara bättre att flyga in i San Francisco istället eftersom det är enklare att befinna sig i den staden utan bil.

---

Jag har kört runt i den här trakten väldigt mycket. Några highlights, huvudsakligen från norr til söder: Whistler, Banff, Jasper, Seattle, Olympic National Park, Portland, Astoria, Multnomah Falls, Columbia River Gorge, Crater Lake, Redwood National Park, Mt Shasta, Crescent City, Lake Tahoe, Yosemite, San Francisco, Palo Alto, Highway 1, Highway 395, Mono Lake, Sequoia National Forest, Death Valley, Las Vegas, Hoover Dam, Los Angeles, Joshua Tree National Park, San Diego, Tijuana.


Ursprungligen postat av cyber_zeke
Får man fråga var du hittade hotellet och vilket hotell det blev? Vi skall ut på samma resa, men dom hotellen jag hittar är inte så billiga som jag hade hoppats på. Jag har provat på momondo, det känns inte som om man får bästa priset där...
Priserna du fick, var det inklusive resort fee? Den kan tydligen ligga på $20 om dagen per rum i vegas.


Har du kollat på sajterna jag länkade ovan: hotels.com, booking.com, expedia, agoda, priceline, airbnb

Vilka priser hittar du själv, för vilken typ av hotell, vilken typ av rum och vilken tid på året?

Obs också att Kent säger 500/natt per person. Det är möjligt att han tittat på rum som rymmer fler än 2 personer, då kan det bli betydligt billigare.