2015-11-14, 06:34
takeitchill
Ursprungligen postat av LittleDave
Lagligt, nej! Men det är mycket som inte är lagligt i Kina som kan lösas iaf. Har du väl fått ditt visum så behöver du inte oroa dig. Däremot så skulle jag inte rekommendera att arbeta med något annat än arbetsvisum.


Håller med dig. Man bör inte arbeta i Kina utan arbetsvisum. Risken finns att man blir deporterad och portad till Kina under många år. Böter har också blivit högre för de som arbetar olagligt.

Ursprungligen postat av Randigtroeja
Så vad du menar är alltså att vägen dit inte är laglig, men när man väl lyckats få visumet så arbetar man lagligt?

Hur lyckades du skaffa dig ditt visum? Är det svårt? Hur är din engelska (uttalet)?

Fetstilta, måste ha blivit något fel här?


Det han menar att om man jobbar i Kina så ska man ha ett arbetsvisum.

Har du en kandidatexamen så är det inga problem att skaffa sig ett arbetsvisum, annars beror det nog mycket på skola och stad om de kan lyckas skaffa ett arbetsvisum åt dig.

Sedan får man hoppas att de som far från Sverige och är engelsklärare i Kina är väldigt mycket bättre på engelska än genomsnittssvensken, för allvarligt talat, svenskar är generellt inte så duktiga på engelska som de vill få sig att tro, i alla fall inte i tal. Visst, bättre än de flesta andra länder, men det säger ju inte mycket om man jämför med en native speaker eller någon som bott stora delar av sitt liv i ett land där engelska talas.