2015-11-20, 15:09
Ursprungligen postat av klnftw
Hejhej!

Jag och en vän kommer att spendera jul och nyår nere i Dubai och söker tips på saker att hitta på. Var ska man till exempel befinna sig vid nyår för att få den häftigaste upplevelsen?

Vi kommer att bo här:
http://hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/uae/hilton-garden-inn-dubai...

Då vi båda är studenter vill vi hellre lägga pengar på utflykter än på hotellkostnader, antar att hotellet ligger lite 'off' men är det svårt att ta sig in till city och andra platser i dubai?

Hotellet ligger bra till med ca 20 min avstånd till de områden på andra sidan stan (förutom i rush hour ofc). I Dubai så har nästan alla klubbar speciella nyårsfester med t.ex stora musiker eller öppen bar, alla med olika teman. Jag rekommenderar att köpa era biljetter rätt omgående om ni vill till ett bra ställe. Biljetterna börjar ofta vid 700SEK och uppåt, mer om ni är män.

Jag rekommenderar att hålla sig borta från Downtown mest för att allt är totalt nerstängt från 6pm fram till 4/6am, vägar är avstängda, finns inga taxi etc plus att det exploderar genom att knö in flera miljoner personer på ett väldigt liten område. Vill man väldigt gärna vara där under själva tolvslaget så rekommenderar jag att man bokar ett bord på en restaurang i området (detta är säkert fullbokat snart, och kostar rätt mycket.)

Ursprungligen postat av Axell
Nej och enklast är att åka taxi, och det är snorbilligt. Om jag minns rätt så kunde man åka taxi i ungefär 15-20 min för cirka 20 kronor (ni får rätta mig om jag har fel). Tunnelbanan fungerar också rätt smidigt men såg att hotellet låg en bit från närmaste station. Tänk på att det inte går att gå överallt där som det gör i Sverige då väg- och trottoarsystemen liknar mer de amerikanska än de europeiska. Kan inte uttala mig om buss då jag inte åkte buss när jag var där senast.

Hoppas ni får en trevlig resa!

Nog att det är billigt, men vi behöver inte överdriva. Marinan till Jumeirah 1 som är en ca 20 min resa går på 50-70dhs alltså 110-160kr.