2016-01-05, 22:32
TexasSwede
Jag får en del frågor i olika forum och trådar här på Flashback om hur det är att bo i USA.
Eftersom jag bara har erfarenhet av huvudsakligen två områden (Boston och Dallas-Ft Worth) så tänkte jag att det kanske vore vettigt att ha en tråd där även andra boende i USA kan hjälpa till och berätta om hur det ser ut där de bor.

Saker som arbetsmarknad, bostäder, levnadskostnader, vad det finns för nöjen, etc skiljer ju sig en hel del, liksom folks attityder.

Sedan finns det ju saker som är ganska lika över hela USA, men som samtidigt skiljer sig markant från hur det är i Sverige. Ett exempel på detta är hur boende fungerar, speciellt när det gäller att hyra bostad. Eller hur man betalar räkningar.

Jag föreslår att de som har frågor anger vilken del (eller vilka delar) av USA de specifikt är intresserade av. Alternativt kan vi diskutera skillnader mellan olika delar av landet och var man kan tänka sig bo beroende på intressen, utbildning och vad man vill jobba med.

Diskussioner om hur man flyttar till USA håller vi i därför avsedd tråd: (FB) Har du tankar på att flytta till USA? Läs detta innan du postar!

Så fråga på!