2016-02-10, 19:58
Staropramen777
Ursprungligen postat av Sebzor
Detta är den allmänna tråden för Abu Dhabi.

Här kan vi diskutera allt från sevärdheter, politiskt läge, ingenjörskonst/jobb, Ferrari-world, klimat, naturtillgångar, kvinnliga rättigheter och allt annat som hör staden till.


[B]Jag börjar:[/B]

Jag var där i fyra dagar 2013. Mitt allmänna intryck är att det är en trevlig stad. Staden är byggd runt bilar så förvänta dig inget myllrande gatuliv som i London.
Ursprungligen postat av Sebzor

* Hur ser man på kvinnor där? Behöver man dölja sin kvinna i en slöja eller är det relativt öppet där? När jag söker på bilder ser jag inte särskilt många med slöja.

De inhemska kvinnorna har hijab och svart klädsel. De flesta av dem i varje fall. Det är inte helt ovanligt med kvinnor som även täcker ansiktet. För västerländska kvinnor går det bra att klä sig som vanligt. Undvik alltför utmanande klädsel bara. Ha nånting utanpå sol-linnet.

* Något speciellt man måste se när man besöker Abu Dhabi?

Sheik Zayed Moskén som faktiskt är imponerande. Gratis inträde. Oerhört mjuka mattor inne i mosken. Man måste ta av sig skorna innan man går in. Man måste ha långbyxor på sig också som man. Vuxna kvinnor (över 10-12 år) måste ta på sig hijab som moskén förser er med.

Ferrari World. Nöjespark med Ferrari tema. Man har en racerbana brevid.

Finns också en del imponerande skyskrapor. Om man gillar arkitektur.

Iranska marknaden vid cornichen.

Passa på att ta en busstur runt Abu Dhabi. Kostar ca 200 kr om jag minns rätt. Det är hop-on-hop-off.

* Något man ska tänka på som västerlänning?

Försök inte prata med de arabiska kvinnorna. Var inte full offentligt. Hångla inte med flickvännen offentligt. Tänk på att det är ett muslimskt land.

Dock kan man ha vanliga shorts och t-shirt som man. Kvinnor kan också, nästan, klä sig som man vill. På beachwalken (cornichen) gick kvinnor klädda som här hemma en sommardag. Man har en fin badstrand med vit sand och smaragdgrönt vatten, kostade 20 dirham för inträde (tror jag) cirka 40 kr. Gå inte med bikini utanför badstranden bara.