2016-02-11, 10:35
kymarken
Ursprungligen postat av Pershagen76
Jag har bott på Mauritius och kom tillbaka till Sverige hösten 2014.

Du ska använda rupies eller kort, i normala fall så kan du använda kort överallt utom taxi, marknader och små matställen vid stranden.

På frågan var som är bäst så är ju smaken lite som baken. Men kortfattat så skulle jag säga att södra delen (flic et flac osv..) bäst när det kommer till hiking och trekking i bergen, djurparken som du själv nämnde, den är inte stor men rätt mysig).

Den östra sidan har enligt mig inte så mycket förutom Iles des cerfes, vilket i sig är ett grymt skönt ställe med näst intill perfekta stränder.

Min favorit är den norra sidan (kanske för att jag bodde där) med en hel del väldigt fina stränder, bra restauranger och lätt och när att hitta allt man behöver.

Sen så är det ju en liten ö och det är inga problem att åka ner från norra sidan till den södra för att bada en dag.

Ni kommer dock att märka att engelskan inte är så utbredd när ni kommer utanför hotellet och affärerna och det är till stor hjälp om man pratar lite franska.

Ta inte med er för mycket rupies, det är svårt att växla tillbaka dom till sek i Sverige när ni kommer tillbaka.

Steg 1 när ni kommer ner bör vara att hyra en bil, er vistelse kommer att bli mycket bekvämare om ni har en bil, förutsatt att ni planerar att se er omkring på ön.

Du får gärna PMa mig om du har fler specifika frågor.Tack så hemskt mycket för svar. Jag tror det blir att hyra bil med tanke på att jag faktiskt inte vill vara på samma ställe utan utforska ön. Tack igen )