2016-02-11, 22:07
mohnomishe
Jag och familjen var på Mauritius för bara några veckor sen, och hade en otroligt skön vistelse där. Bodde i Trou-aux-Biches uppe på nordvästra delen av ön. Vi hade även hyrbil så vi såg oss omkring en hel del. Rekommenderar att bila igenom nationalparken Black River Gorges, där man kommer upp på rätt hög höjd. Det finns en hel del vandringsleder där, för den som är lagd åt det hållet. Vi nöjde oss dock med att stanna vid vackra utkiksplatser. Där i närheten ligger även den för öns hinduer heliga sjön Grand Bassin, och ett stopp där är nästan ett måste (bild-googla så förstår du).

En annan dag gjorde vi en utflykt till den ovan nämnda lilla ön Ile aux Cerfs. Den hade onekligen mycket fina stränder, men det var lite väl mycket "Ibiza-stämning" för vår smak.

På matfronten får ni inte missa restaurangen Domaine Anna, som händelsevis ligger precis utanför Flic-en-Flac. OK, det är mycket turister där, men det är väldigt läcker kinesisk stil på stället. Man sitter till bords i små tempelliknande tält omgiven av fiskdammar. Maten har stark tonvikt på fisk och skaldjur.

När det gäller betalning funkade kort nästan överallt, men bra att ta ut lite rupier att ha som fickpengar i reserv.