2016-02-13, 18:32
kymarken
Ursprungligen postat av mohnomishe
Jag och familjen var på Mauritius för bara några veckor sen, och hade en otroligt skön vistelse där. Bodde i Trou-aux-Biches uppe på nordvästra delen av ön. Vi hade även hyrbil så vi såg oss omkring en hel del. Rekommenderar att bila igenom nationalparken Black River Gorges, där man kommer upp på rätt hög höjd. Det finns en hel del vandringsleder där, för den som är lagd åt det hållet. Vi nöjde oss dock med att stanna vid vackra utkiksplatser. Där i närheten ligger även den för öns hinduer heliga sjön Grand Bassin, och ett stopp där är nästan ett måste (bild-googla så förstår du).

En annan dag gjorde vi en utflykt till den ovan nämnda lilla ön Ile aux Cerfs. Den hade onekligen mycket fina stränder, men det var lite väl mycket "Ibiza-stämning" för vår smak.

På matfronten får ni inte missa restaurangen Domaine Anna, som händelsevis ligger precis utanför Flic-en-Flac. OK, det är mycket turister där, men det är väldigt läcker kinesisk stil på stället. Man sitter till bords i små tempelliknande tält omgiven av fiskdammar. Maten har stark tonvikt på fisk och skaldjur.

När det gäller betalning funkade kort nästan överallt, men bra att ta ut lite rupier att ha som fickpengar i reserv.Tack så mycket för all bra info. Jag googlade på restaurangen du informerade om, det såg hur gott ut som helst 👌☺️ Ett besök dit står nu högt upp på matlistan.

Jag har växlat cirka 20 tusen kronor rupie. Jag kommer använda de så gott jag kan, och använda mig av kort när det enbart behövs. Har flera gånger när jag åkt utomlands råkat ut för "skimmning" om man kallar det så, där restauranger och andra affärer försöker kopiera ens kort på nå vis... Så försöker använda kort så lite jag kan..

Hade även en fråga om vädret. Vilken månad var du där? Det står på väderprognosen att det regnar nu väldigt mycket, regnade det när du var där? Hur upplevde du det isåfall? Varar det enbart en kort stund som de säger?