2016-03-22, 03:59
Ursprungligen postat av Ondquist
Ta bussen från hamnen till centrum??? Tar ju bara fem minuter att gå upp dit.

Däremot är samma buss 2 ett bra tips om man tar flyget och tar sig in till stan från andra hållet. Stannar vid flygplatsen, sedan tar det inte ens 10 minuter in till city.

Alla som är skrivna i Tallinn åker gratis i kollektivtrafiken, de får gratiskort. Utsocknes besökare köper ett oystercard för 2 euro och laddar på med lämpligt antal dagar. Det är väldigt billigt, några tior för 5 dagar, typ. Finns kortare giltighetstider också.

Men som bidrag till frågan i trådstarten, vad man kan göra i Tallinn i sommar, så är ett tips ölfestivalen 6-9 juli. Återkommande årligt evenemang med en massa scener med lokala band och ett par internationella dragplåster, öltält i kvadrat och en massa intressant mat.

Alla är pruttfulla och glada, har aldrig sett någon som uppfört sig illa.

http://www.ollesummer.ee/eng/news/article_id-1006


Jo det är inte långt att gå till centrum men ändå bekvämare att ta bussen än att gå. Däremot så visste jag inte att buss 2 passerade flygplatsen. Jag åker alltid taxi till flygplatsen främst för att jag har två resväskor med mig.

Nu har jag skrivit in ölfestivalen i kalendern så tack för det tipset också. Jag kan tänka mig att den är gemytlig och folklig.