2016-03-24, 08:04
Romper
Ursprungligen postat av kato85
Hade inte oskyddat sex med ngn fillipina då jag hade med mig flickvännen.
Detta var i början av Augusti 2015 så viruset har redan gått ur kroppen, behövde ingen behandling men hade blodiga ögon i en månad.

Jag fick inte veta om Hepatit B förrän efter en rutinkontroll hos läkaren i november 2015.

Varför jag inte tog vaccin var för att min plan var att spendera hela sommaren i Sydkorea (kom förresten till S.Korea samma dag som han som bar på MERS-viruset från Saudiarabien) men min flickvän övertalade mig till en 4-dagars på Malapascua.
Hade i min vildaste fantasi inte vetat att vi skulle spendera två dagar på Maya utan tillgång till restaurant första natten, meningen var ju att vi skulle äta när vi ankommit Malapascua.
Det var sjukt jobbigt att se ön därborta i 2 dagar utan att kunna göra ngt.

Vad gäller Hepatit B så är det ett mysterium, jag fick det antingen efter att ha gnuggat ögonen efter att ha putsat bort alla döda kackerlackor i den skitiga V-hire som vi tog på vägen hem 2da dagen efter att ha väntat förgäves på båtarna som aldrig drog (men de åkte tillbaka från ön, det var inga problem) alternativt den mat jag blev påprackad av en av lurendrejarna (en ung spinkig kille i 20-årsåldern kille med röda ögon) på natten när vi letade sovplats (fanns inga restauranter öppna då och vi hade inte ätit på hela dagen, så...) min flickvän åt bara grönsaker men jag åt köttet då jag har svårt att säga nej till gästgiveriet.

Han tog oss också till en kiosk som ett äldre par drev, han bad oss om pengar för öl som vi drack, vi tyckte dock att de tog riktiga överpriser men eftersom vi var törstiga tänkte vi inte mer på det.
Senare gick vi dit igen med honom för att köpa en ny öl åt honom och oss, då såg vi helt plötsligt att han bytte pengar med det äldre paret och han fick 50% provision av de pengarna vi betalade för ölen, så då bad vi det äldre paret att ge oss tillbaka de 50% då de lurat oss, de sa inget utan såg riktigt skamsna ut och vi fick tillbaka det som vi blivit lurade på.

Senare när vi skulle till vandrarhemmet för att sova tiggde han om att få ligga med min tjej, hon blev skiträdd och tillslut bad jag han dra åt helvete.
Dagen efter vid frukost dök han plötsligt upp på Maya vandrarhemmet och krävde pengar för middagen natten innan. Betalade såklart utan att krångla, då ville han ha dubbelt, betalade det med, sen bad jag hann dra.

Vad gäller båtarna så väntade vi hela första dagen eftermiddagen och sedan kvällen in till kl11.
Andra dagen väntade vi till kl 14 innan vi tog V-hire till Ceby City, tog in på hotell och under den natten började infektionen.
Enda gången jag druckit 7 liter vatten under en hel natt av spyande och skitande

På första natten kl 11 var det bara jag och min flickvän kvar vid piren, då kom dessa scammers tilbaka i sina mopeder och vi blev riktigt rädda, för det var beckmörkt och ingen vaken. De sa att vi kunde få ta en privat båt över till ön under midnatten för 3000 pesos, men min flickvän var rädd för att de skulle råna oss och kasta oss över bord (det var kolmörkt och ingen såg att vi var där utom dessa män) men även om vi sa nej flera gånger så bönade och bad de. Sjukt läskigt.

Ni har rätt, Malapascua har jag inte satt min fot på, det är säkert jättebra, men Maya var verkligen botten, och om det är efter kl 14, dåligt väder eller de som kör båtarna är på dåligt humör så var beredd på att behöva punga ut 1500-3000< pesos. De skyr inga medel.
Vi såg till och med lokalbefolkningen ta en båt men vi fick inte ta den då vi inte betalade special price
Spelar ingen roll om Malapascua är bra om du inte kan ta dig över havet.
Vi ringde och klagade till hotellet som vi bokat på Malapascua ,men de kunde inte göra något. Men de var iaf. trevliga nog att avboka våra två nätter där.

Vad gäller Boracay så har jag inte varit där, men min flickvän som var med mig, sa att Boracay var helt annorlunda och ingen försökte lura henne, allt var väldigt organiserat och även om det var fler turister där, så kunde man iaf. känna sig säker då det fanns polis o annat.

Det finns säkert folk som haft en bra tur till Malapascua, detta var dock den absolut värsta resan någonsin, även om jag inte fått Hepatit, magsjuka och ögoninfektion på samma dag. Av 4 dagar var det 1 dag på hotell i stan (bra), 1 dags resande upp och ner, samt 2 dagars väntande på Maya piren.

Och till er som tycker jag är en snålis som kan skylla mig själv; det är inte priset som är grejen utan själva ideen med att gå med på att bli lurad.
Jag har inga problem att betala dubbelt mot vad lokalinvånarna betalar (de betalar 50-120 pesos och vi turister 200) men när vi börjar prata 1500-3000 pesos.. är man en av de som betalar priset de ber om kommer de fråga nästa turist efter 3000 nästa gång, och sen 4000, 5000...

De VET att man har bokat hotell på ön och de flesta turister vill inte slösa sin tid väntandes på Maya.
Det enda man kan göra är som jag att berätta om det, så kanske de förhoppningvis skärper sig när ryktet väl nått omvärlden...

Möjligt vi var naiva och såklart, folk försöker ju få tag på ens pengar även i Cebu City, skillnaden här var att de NEKADE oss att ta båten över till Malapascua om vi inte betalade deras "special price", de vinkade glatt iväg sista båten som vi kunde tagit men när vi sa nej till deras "special price" skrattade de bara och vinkade iväg sista båten, sen stack de med sina mopeder, tills de kom tillbaka kl 11 och erbjöd oss för dubbla priset. (3000 istället för de 1500 tidigare)

Så vad skulle vi göra, ta med oss egen båt från Sverige?

Här är en som haft liknande upplevelse:
http://roameoriding.blogspot.no/2015/10/malapascua-island.html

En till:
http://www.malapascua.com.ph/malapascua-transport.html


Du kanske ska fundera pa rubriksattningen....

Jag vet inte om du o ditt sallskap haft extrem otur.
Jag har sjalv besokt on vid ett tiotal tillfallen,det som verkar vara ditt stora problem
ar att du tillater dessa manniskor som lever pa commision att styra dina val.
Ett tips nasta gang,worldwide ar att forst be dom vanligt men bestamt att forsvinna
funkar inte det sa far du hoja rosten och fraga om dom vill att du kontaktar polisen.

Se till att fa prata direkt med tex banca kaptenen, managern pa hotellet etc.

Jag har blivit upphamtad i Maya av fyra olika hotell pa on,tva ganger har jag betalat 100 peso/resa
och tva ganger ingick det utan extra kostnad.

Sjalvklart vill inte nagon betala mer an nodvandigt,nagonstans pa jorden
men jag kan lova dig att Ingenting hade blivit billigare pa Boracay