2016-03-26, 18:48
JehovasFittslem
Är du utbildad inom något som det är särskild brist på i Afrika? Typ läkare, sjuksköterska, lärare osv? Om inte så tycker jag du ska skita i det där med att volontära. Du kommer bara att ta jobbet från någon lokalinvånare som behöver det bättre och större delen av din "volontäravgift" går antagligen till en ny Toyota Landcruiser till chefen för den så kallade "hjälporganisationen" du anlitar. Det bästa sättet att hjälpa folk på plats är att handla varor och tjänster av små lokala näringsidkare. Så ta dina 100k och dra till Afrika, lever du snålt klarar du dig lätt i 6 månader.

Några reseidéer:

Nybörjarsvårighet: Flyg till Sydafrika och ta dig därifrån till grannländerna. Inget större krångel med visum och sånt, de flesta pratar engelska och det finns andra turister som kan hjälpa till.

Medelsvårighet: Flyg till Nairobi och gör Östafrika fast hoppa över svindyra safaris, bergsgorillor osv.

Äventyrarsvårighet: Ta ett lågprisflyg till Marocko, skaffa några visum i Rabat och åk sedan landvägen söderut mot Mauretanien och Senegal. Fortsätt sedan en runda genom Västafrika. Tyvärr måste du ha lite koll på AQIM, Boko Haram, det franska språket och andra störande moment, men det är väl värt det. Det finns kanske inte så mycket vilda djur och sevärdheter men människorna är mer Afrika på riktigt än i södra och östra delen av kontinenten.

Dödslängtansvårighet: Börja i Algeriet och korsa Sahara söderut mot Niger, ta sedan en sväng in i norra Nigeria. Fortsätt sedan raka spåret mot Centralafrikanska Republiken, tar du dig levande ut så sök upp de farligaste delarna av Demokratiska Republiken Kongo. Vänd sedan norrut för besök i Sydsudan och Darfur. Sedan köper du en cykel och cyklar genom Etiopien mot Somalia. Där kan du kanske hitta en flyktingsmugglare som tar dig hem till Sverige igen.