2016-03-29, 14:58
Har beslutat mig för att se Sydamerika och Kuba i sommar. Har sju veckor till mitt förfogande och jag reser själv. Jag kan knappt ett ord spanska eller portugisiska, och jag har aldrig varit på kontinenten tidigare (däremot en hel del resvana i framför allt USA, Europa, Australien, Nya Zeeland, Japan). Kan väl å andra sidan inte gå sämre än uruselt?

Min tanke var att kanske börja på Kuba; spendera nästan en vecka där i mitten av juni, och sedan ta mig landvägen norr till söder i nåt slags bakvänd C-formad historia (f-klav?) under de kommande sex veckorna, Peru-Colombia-Venezuela-Guyana-Surinam-Brasilien-Uruguay-Argentina-Chile. Jag misstänker att det låter som att jag inte alls förstår hur stort Sydamerika är, och hur lite tid sex veckor är i förhållande till det - och det stämmer, jag vet ingenting. Men går det att göra något av en sådan idé?

Vilka faror bör jag vara uppmärksam på? Ensam kille, 30 år, med blont hår och blå ögon. Inga svarta bälten eller ansiktstatueringar att skrämmas med. Inga flådiga kläder eller apparater. Inget intresse alls(!) för nattklubbar eller romantik. Kommer förmodligen couchsurfa i största möjliga utsträckning. Något speciellt land/område som kanske inte alls är en bra idé för mig?

Hur bör resan genom kontinenten göras? Flyg, buss, tåg, eller en kombination?

Mycket tacksam för feedback av alla slag!