2016-03-29, 19:15
Ursprungligen postat av storyteller
Jag tror att den residén är helt orimlig sett till avstånd. Jag har varit i de flesta av länderna du nämner. Sex veckor är lagom för två länder ungefär, eller bara Brasilien exempelvis. Det är mycket dyrt att flyga mellan latinamerikanska länder för det mesta så jag hade satsat på de länder som ligger närmast från Kuba.

Skulle själv välja att flyga ner till Colombia och sedan ta det, Ecuador och Peru på sex veckor. Flyga hem från Lima. Det blir högt tempo men med lite prioriteringar blir det mycket njutbart och varierat på alla sätt. Norra Colombia är väldigt likt Panama/Venezuela, storstäderna är attraktiva och liknar de flesta storstäder i regionen. Södra Colombia är mer andinskt, Ecuador spännande och kompakt med mycket djungel, Peru fantastisk mat och kultur.

Alternativ: Argentina/Uruguay samt möjligen Chile i ett paket. Eller Brasilien ensamt.

Ber dig med eftertryck att undvika Venezuela och Guyana/Surinam sett till vad du har för tidigare erfarenhet av resande samt språkkunskaper. Det är fina länder men de kräver stor vana av att manövrera platser med mycket hög brottslighet och att resa i fattiga u-länder helt utan infrastruktur för utländska backpackers. Talar av egen erfarenhet.


Väldigt mycket tack för vägledningen! Tar till mig det du/ni skriver fullt ut. Venezuela/Guyana/Surinam - struket!

Colombia/Ecuador/Peru-alternativet låter mycket lockande... Hur skulle du/ni beskriva situationen med faror/risker, transportmedel (krångel, säkerhet, reseupplevelse?), och därtill gräns- och visumbesvär? Jag har länge förknippat Colombia med brottslighet och, tja, allmän otrygghet i spåren av FARC och narkotika. Och nedgångna bussar som trillar av stup i Anderna? Är det bara fördomar, eller finns det en gnutta sanning i det?

Är visum till dessa länder enkelt att skaffa för svenska medborgare (behöver förmodligen köpa flygbiljetter redan imorgon, och till dess lär man ju knappast ha löst visumfrågan)?

Tack igen!