2016-04-10, 09:05
Grattis, Beirut är en kanonstad. En stad som i decennier vart the thing därnere, innan Dubai tog över mycket. För mig är den stil och klass, medans Dubai känns plast.

MEN om du skall ha en trevlig tid så gäller det att tona ned dina politiska övertygelser. Anti Kurdistan, profilbild etc det funkar i Sverige, men inte i Libanon. När folk tar illa upp därnere gör det ont. Själv har jag noll koll på politik och folk i området så du kan ha rätt eller fel, dont care, men att gasta Turkiet och antikurdistan i Beirut idag, mitt under Syrien konflikten, är ungefär lika smart som att käka biff i Delhi. Så ligg lågt politiskt, Beirut är en smältdegel.

Annars, visst kan du bada men varför? Sitt på poolbaren på intercontinental, se stranden, se planen landa borta på flygplatsen och drick några av stans bästa cocktails istället. Skall det nödvändigtvis badas finns det pool. Och där lär finnas x antal high end escorts som du efterfrågar. Men detta är Beirut high end kostar high end.

Gemmazyeh är schysst för bra käk, cafe och om så önskar lite barer. Det finns ett annat område, Hamra, men jag har alltid föredragit Gemmazyeh, Hamra kändes aldrig riktigt mig, men de flesta hänger nog där. I Hamra hittar du en del damer for sale om så önskas. Men tydligen, jag har aldrig vart intresserad av damer for hire så är det lite utanför Beirut man drar om man vill till strippklubbar etc, typ 2 mil norr om staden ligger en mindre stad där de verksamheten är centrerad, Jounieh tror jag saken hette.

Vattenpipa bara att cruisa i de områdena och se vilket hak du gillar, även om det inte är lika populärt som man kan tro.
Gemmazyeh och Mar Mikhael liksom glider in i varandra. Det senare ett ställe med schysst kvällsliv och massa barer av olika sort.

Fördelen eller nackdelen med Beirut är att det drar folk från halva Arabien. Som Nordisk man är man minst sagt populär på lokalhaken, fn vet varför - vi klär oss sämre än lokalbefolkningen och dricker mer, vi är snålare och vi har inget intresse av att show off. Vi är kanske exotiska. Många damer med feta plånböcker på de platserna och i Beirut behöver man aldrig känna sig ensam, lokala eller från grannländerna, välutbildade damer som uppskattar trevliga samtal och mer därtill om man så önskar. Men det gäller att vara smidig och inte tafsa så folk ser.

Själv hade jag en gång ett långt samtal om sex med en Saudiska (hennes erfarenheter var lagom kul att höra, Saudiska män tycks inte se mycket mening i att tillfredställa deras damer...) tills dess hennes chaufför meddelade att det var dags att åka hem. Slutade med att damen dagen efter skickade ett intressant kommersiellt erbjudande till mig.

Libanon har faktiskt riktigt bra vin. Finns ett par ställen som serverar lokala viner. Chateau Ksara är klass. Vinet är nåt de flesta Libaneser tycks stolta över oavsett religion etc.

Ställen smaken är alltid delad. Intercontinental är en happening bar som kan kännas folkrik. Lite mycket för mig som gillar mer intima hak, men det är en av de mer populära i Beirut.
Om du är ute efter working ladies. Plaza 90, Excalibur är två hak där de hänger. Jag har aldrig testat så ärlighet, service vetifan, men en hel del expats hämtar kvällsnöjen därifrån. Skall jag vara ärlig så tror jag de flesta hämtar kvällsnöjen online numer så det kanske är stället.