2016-04-13, 14:56
Trucker58
Ursprungligen postat av She.mullet
Hur ser det ut med löner där du/ni bor? Går det att bo själv på en medianinkomst eller "måste" man bo med någon/några för att det ska gå ihop rent ekonomiskt?
För här är det något som är väldigt annorlunda mot vad jag är van vid i Sverige; Många har rumskompisar eller bor hemma hos mor och far tills det att de gifter sig. Jag känner en del män i 30-40 års åldern som fortfarande huserar med rumskompisar och det är ingen som tycker att det är konstigt.


Angående vapen: Jag har än så länge inte införskaffat mig någon pistol, men jag bär alltid med mig en kniv utifall att. Men nog har jag varit ute på ett par vänners lantställen där man kan skjuta hejvilt à la vilda västern.
Många restauranger här i Austin har dock förbjudit vapen efter den nya lagen angående "open carry" från den 1 januari. Se mer här: http://dining.blog.austin360.com/2016/01/04/list-of-austin-restaurants-opting-out-of-open-carry/

Sen är jag lite nyfiken på hur det ser ut i resterande USA med presidentvalet; Här är det som sagt väldigt många Bernie supportrar, men vad jag förstått ser det ut som att Hillary kommer att vara demokraternas kandidat i valet. Och man hör mycket om Donald, men knappt om någon annan av Republikanernas kandidater. Hur ser det ut där ni bor?


Lönerna varierar nog rätt mkt men jag skulle gissa på att många häromkring iaf tjänar 100k/år eller mer. För mig personligen klarar jagoch min fru oss absolut bra på bara min lön, men visst vore det trevligt att slippa betala så mkt i hyra
Börjat kolla lite på hus och många ligger på runt 500k och uppåt häromkring, vet inte hur det ser ut i Austin t ex med huspriser?

inte märkt av att många bor med rumskompisar och sånt men kanske är en "grej" i vissa delar här, eller om man måste pga bostadspriserna.

Angående presidentvalet är det ganska svårt att få en bild av vad folk tycker här. Historiskt är just den delen jag bor i oftast övervägande republikansk men jag har hittills inte pratat med någon amerikan som är öppen Trumpsupporter, däremot flera för Bernie och en o annan Hillarysupporter.