2016-04-25, 14:44
SweElastic
Ursprungligen postat av kersch
Hej!
Ska om ett par månader åka på en Overlandresa som det kallas från Windhoek i Namibia till Kapstaden och kommer bland annat besöka nationalparker och Namib-öknen. Det jag undrar över är om jag behöver införskaffa mig en kompakt kamera/systemkamera för fotografering på resan. Har för nuvarande en väldigt bra kamera i min telefon (LG G4), som jag varit väldigt nöjd med på andra resor då jag filmat/tagit kort (makro) i t.ex alperna. Men det jag undrar är om det är värt att köpa en ny kamera: http://37938.shop.textalk.se/digitalkameror/nikon/nikon-coolpix-p610 eller om man ska satsa på endast en kikare istället och använda mobilkameran som primär kamera?

Tror att min telefon kommer kunna leverera bra kort då jag inte behöver zooma. Men på game-drives/safari kan det bli svårt att undvika. Detta är dock bara ett par dagar, så är tveksam om det är värt att köpa en sådan för att egentligen bara ha nytta av ett par dagar eller en resa? Kommer behöva sälja den då jag kommer hem nämligen, vet ej hur lätt det är att få iväg..!

Lite rörig fråga men hoppas någon kan komma med något bra råd! Tackar

/Erik


När jag var i kenya hade jag med mig en cannon eos 350D, ett 17-55 och ett 70-300 objektiv. Jag hade även med mig ett enfotsstativ samt ett litet bordsstativ.
Enfotsstativet hade jag för stabilitet på långa avstånd och bordsstativet använde jag vid mörkerfoto.

Jag hade även med mig en kompaktkamera som jag inte kommer ihåg märke på.

Jag var i Kenya i två veckor varav två dygn var på safari. Jag tog runt 700 bilder varav minst 600 var på safari.

Tyvärr fotade jag inte i raw-format vilket jag ångrar.

Tycker du om fotografering kommer du ångra dig om du intte tar med dig ordentlig utrustning.