2016-04-26, 00:04
Moltas666
Ursprungligen postat av kersch
Hej!
Ska om ett par månader åka på en Overlandresa som det kallas från Windhoek i Namibia till Kapstaden och kommer bland annat besöka nationalparker och Namib-öknen. Det jag undrar över är om jag behöver införskaffa mig en kompakt kamera/systemkamera för fotografering på resan. Har för nuvarande en väldigt bra kamera i min telefon (LG G4), som jag varit väldigt nöjd med på andra resor då jag filmat/tagit kort (makro) i t.ex alperna. Men det jag undrar är om det är värt att köpa en ny kamera: http://37938.shop.textalk.se/digitalkameror/nikon/nikon-coolpix-p610 eller om man ska satsa på endast en kikare istället och använda mobilkameran som primär kamera?

Tror att min telefon kommer kunna leverera bra kort då jag inte behöver zooma. Men på game-drives/safari kan det bli svårt att undvika. Detta är dock bara ett par dagar, så är tveksam om det är värt att köpa en sådan för att egentligen bara ha nytta av ett par dagar eller en resa? Kommer behöva sälja den då jag kommer hem nämligen, vet ej hur lätt det är att få iväg..!

Lite rörig fråga men hoppas någon kan komma med något bra råd! Tackar

/Erik


Mobilkameran är bra för snapshots där bildkvalitén kanske inte alltid är det viktigaste. Trots det så tar dom flesta mobilkameror bra bilder.

Dyr utrustning? Min personliga uppfattning är att man kommer långt med en kompaktkamera med zoom. Dom väger lite och tar väldigt bra bilder. Du kan självklart inte räkna med att kunna ta bilder som med ett teleobjektiv på 300 mm men ofta så måste man kompromissa.

Jag har varit på rätt många "äventyrsresor" och i många fall så har folk släpat med sig tonvis med kameror...vilket blir tungt i längden. Nu kommer du sannolikt sitta i bilen och slipper därmed att släpa runt utrustningen i 35 graders värme...