2016-04-26, 19:40
Virre217
Ursprungligen postat av JehovasFittslem
Ska du åka till Västafrika så tycker jag definitivt du ska se mer än bara Gambias och Senegals turistiga kustremsa. Grannländerna Mauretanien, Mali, Guinea och Guinea-Bissau är alla intressanta på olika vis, men du behöver ha lite koll på säkerhetsläget och vara beredd på bussar och bushtaxibilar som aldrig skulle gå igenom en svensk besiktning om du ska resa landvägen dig. Det finns egentligen inte så mycket sevärdheter i området, men allt du ser kommer vara Afrika på riktigt på ett helt annat sätt än södra delen av kontinenten. Du måste dock kunna se charmen med att allting är primitivt och trasigt för att trivas.

Hade jag själv haft en månad med start och slut i Dakar eller Banjul så hade jag definitivt försökt ta mig till Fouta Djalon-området i Guinea, men det är mest för att jag aldrig varit där. Bamako är alltid värt ett besök för det fantastiska musiklivet även om själva stan är ganska vedervärdig. Ökenområdena i Mali och Mauretanien tror jag dock man definitivt ska undvika som läget är nu. St. Louis i norra Senegal är också en rätt trevlig stad med lagom mycket turister.


Det var intressanta tips, min målsättning är väl att hinna med två länder där Senegal och Gambia verkade "enklast" men Guinea och Guinea-Bissau kan ju vara intressantare än Gambia.

Jag är verkligen ingen bekväm person av mig utan tycker det är kul att backpacka och flänga runt på olika ställen för att verkligen komma nära lokalbefolkningens levnadsvilkor så primitivt gör ingenting.

Däremot faller mer farliga saker bort, inte för att det skrämmer mig då jag gjort en hel del vilda resor men har lovat familjen att ta det lugnt den här gången.

Hur ser möjligheterna ut att ta sig runt i länderna? Är det billigt att bara gå på en trång buss mellan olika städer, och hur är det med boende? Finns det någon backpacker-kultur?

Är det också lika svårt att ta sig runt med Mastercard som i Södra Afrika där det var Visa som gällde?