2016-05-03, 22:56
Virre217
Ursprungligen postat av Borkason
Kusten längstmed Ghana är chill! Bara trevligt folk som jag stött på i alla fall, och jag har varit där 4 gånger. Takoradi är det område jag känner till bäst. Billigt flyg också, pröjsade 7000tur/retur sist.
Så om du vill veta nått speciellt om Ghana så är det bara å fråga!

Men Afrika är Afrika som jag brukar säga. Man måste kunna se charmen i det primitiva, gör man inte det så är det bättre att stanna hemma.


Jo tack, efter lite efterforskningar har jag kommit fram till att det är just Ghana som jag ska åka till, och håller i skrivande stund på att samla dokument till turistvisa som verkar vara en riktigt krånglig sak att skicka.

Annars är ju alla generella tips av intresse, mitt sätt att resa på brukar ofta vara att lite planlöst ta mig till ställen och känna av atmosfären och människor, och natur med lite friluftsliv gillas också.

När jag var i Sydafrika så passade jag på att hyra en bil längs kusten som var rätt billigt, men ser ut på nätet att hyrpriserna i Ghana inte kan motiveras för en person under längre tid vilket är lite trist.

Vilket är näst bästa sättet att ta sig till olika ställen? Är bussar och sånt billigt? Finns det någon lite backpacker-kultur med softa vandrarhem, eller är det främst billiga hotell som man kan vänta sig?

Att cykla några dagar längs byar och tälta låter ju också soft, men kanske svårt att ordna cykel och sånt där?