2016-05-11, 20:06
Ursprungligen postat av matlabber
Detta är lite av ett repriserat inlägg då jag postat om detta tidigare. Pga tidsbrist blev den resan inte av men jag har nu en ny plan på g och betydligt mer tid denna gång.

För att kort sammanfatta mina förutsättningar så är jag 33 år, springer och går på gym så har godtagbar fysik, dansar salsa och bachata sen ett halvår tillbaka. Har hyfsat välbetalt jobb så är inte rik men har inte heller problem med att ev kosta på mig ngt när jag reser.

Hur som helst så har jag researchat lite på tripadvisor, diverse forum och bloggar och kommit fram till denna preliminära plan. Jag kommer spendera i princip 3 hela veckor i Colombia. Flyget lyfter nånstans 12-14:e juli.

Resplan

Cartagena: vacker stad och strand (ska tydligen ha vackra kvinnor också med möjligheter att göra turer utanför stan till naturområden.

Medellin: Bra nattliv och staden ska tydligen ha blivit mkt säkrare de 10-20 senaste åren.

San gil: rafting, mountainbike, klättring etc, whatŽs not to like?

Bogota: Har inte så bra koll på Bogota men är ju huvudstad så måste ju vara nice?

Cali: "Salsans huvudstad" framför allt. dansar både salsa och bachata (sen ca ett halvår tillbaka så ingen mästare) så vill verkligen uppleva dans i mer "autentisk" miljö.


Det där var alltså min resplan så tänkte ifall mer bevandrade resenärer har några synpunkter. Någon som själv besökt landet vore guld. Lite funderingar jag har:

Funderingar

1. Hur länge är det värt att stanna i respektive stad för att få "the best of"?

2. Sevärdheter på mina planerade besöksmål?

3. Finns det något "måste" som jag missar? Kanske bör byta ut något av resmålen mot något annat?

4. Exceptionella ställen att bo på. Jag har såklart inget problem att hitta boende men tänkte mer ifall något kände till ett specifikt ställe som är riktigt bra. Inga problem att bo på hostel med andra.

5. Hur man håller koll på sina grejer. Är främst lite orolig för ficktjuvar. Bli rånad suger visserligen också men där har jag lite mer kontroll genom att inte gå till fel plats på fel tid. Undrar dels hur jag undviker det överhuvudtaget samt också hur jag kan minska konsekvenserna av detsamma. Förlora lite kontanter är ingen big deal men kontokort, telefon och ID-handlingar är inte lika kul att bli av med.


Ok blev lite halvlångt inlägg det där. Hoppas någon har bra svar att ge.

//Ha det!


Trogt pa svar, sa du far ett snabbt av mig.

Bogota, inte mycket att hanga i julgranen, taskigt klimat, festen ar battre i Medellin. max, MAX 2 dagar.
Cartagena, stranden ar inte imponerande, men gamla stan ar fin, kan med fordel kombineras med Santa marta, Taganga. gillar du att hika kolla in Parque tayrona eller Ciudad perdida.
San gil, overreklamerad som aventyrsstad, har vart torka en lang stund, sist jag var dar for nagon manad sen sa var det inte mycket till floder, ligger lite off. Du kan kora MTB, parapenting etc i Medellin.
Cali lite mer "rough" an Medellin, men bra fest inte sa mycket att se.

grejjer att googla innan du lagger rutten:

Tayrona
Ciudad perdida
Tatacoa desert
San Augustin colombia
san cipriano colombia
popayan
La Guajira
Punta Gallinas

fragor:
1. se ovan
2. se ovan
3. se ovan
4. ingen aning
5. ta inte med dig nagot du inte kan tanka dig att bli av med, lamna kortet pa hotellet, inga smycken. Mobil ar oumbarlig, leg ar oumbarligt, ta med KK ut alt papperskopia av passet, lamna passet pa hotellet

/B