2016-05-30, 00:49
kraftfoder
Ursprungligen postat av slicklapp
Bil kostar 3-4000 kr /vecka, bokar du via de stora bolagen är det oftast billigast att boka från sverige, bokar du på plats så har jag för mig att en firma i SF som hette dollar eller dollarcar var billiga och bra, uber funkar fint när man inte hyr.
Hotell: boka från Sverige via airbnb istället mycket billagere och funkar bra, inget jävla dricksande då heller.
Maten är dyrare överlag men det finns stor spännvid, glöm inte att det förväntas dricks på mellan 10-25% när du käkar på krogen.
Personligen tror jag ni klara er på den budgeten, men då är det inget lyxliv ni lever! Ot:jag spenderar hellre tio dagar i SF än två i LA


Enligt ett Seinfeld-avsnitt skulle det vara 6%, om jag inte minns fel. Seinfeld gav en kalkylator som present till sin far, just för detta..
Skämt åsido: Är man på genomresa i USA, så är det inte hela världen om man snålar lite med "tippsen", man ser ju antagligen inte personerna igen.. Själv avrundar jag alltid i USA, precis som hemma. (Ja, jag är nog en snål jävel..) Äter jag på krogen i USA för $47, får flickan 50. Bara ett exempel. Maten behöver inte vara dyrare, speciellt inte om man tänker åka bil långa sträckor. Finns många hamburgarhak där man kan äta för två dollars, exempelvis. Speciellt på vischan. Alternativt kan man köpa mat i vanlig mataffär, och äta på hotellrummet. Då blir det billigare än i Sverige. Man äter då exempelvis kallskuret, smör och bröd. Tillsammans med en sexpack öl. Billigt, gott och bra.