2016-06-02, 22:06
TexasSwede
Ursprungligen postat av sportkillen2
hej texas swede in dfw,henrik här,39-årig kille i stockholm/södermalm,finns en potentiell chans för mig att flytta till dfw området och plugga som en åldring,lol. jag har gjort lite research,såg du bodde där och kanske kan du ge mig ytterligare info om hur det är att leva där. hör av dig här eller skriv till min mejl,vill ut på detta "äventyr,men är ju en sådan där svensk som är rädd för allt,dock har jag försökt flytta till usa sedan 20 års åldern utan resurser,så ja det är en utmaning. hör gärna av dig,


Jag trivs väldigt bra här. DFW-området växer snabbt, är nummer två efter Houston i expansion om jag minns rätt.
Det är billigare att leva här än i många andra städer, levnadskostnaderna liger en aning under snittet för USA. Du betalar ingen inkomstskatt till Texas, bara federal skatt, så du får behålla mer av din lön än i andra delstater.
Hus är billiga, men håller givetvis inte svensk byggstandard. De duger dock bra i det här klimatet. Du betalar högre fastighetsskatt, som kompensation för avsaknaden av inkomstskatt.

Det är billigt att gå ut och äta/dricka, speciellt jämfört med Sverige och restan av Europa. Mat i butikerna ligger nog på ungefär samma nivå som i Sverige överlag, kanske lite billigare och bättre utbud av grönsaker/frukt året runt.

Det är enklare om du ställer lite frågor, jag kan skriva sida upp och sida ner om hur det är att bo här. :-)