2016-07-08, 23:59
Wond
Planerar att fara till England efter mitten utav Augusti, målet är att ta mig till Manchester där jag kör Workaway i en månad för att sedan se vart jag hamnar helt enkelt, troligen resa till andra städer och sedan resa hem igen.

Min tanke är att fara till London först och vara där 1-2 nätter via Couchsurfing alternativt Airbnb, och som sista idé hostel eller vara vaken hela natten om man nu verkligen skulle ha världens otur.

Har sällan flygit, och då endast mellan städer i Sverige.
Nu första gången jag drar utomlands ensam och på väldigt länge med flyg!
Flyget kommer möjligtvis bli SAS om det blir som nuvarande deal jag kikar på, aldrig åkt SAS vad jag kan minnas, men minns att jag läste på Norwegian eller liknande förut om nå speciellt dokument man måste ha med för att fara till UK, hittade även om detta på SAS: https://www.sas.se/allt-om-resan/infor-resan/pass-och-visum/stortbritannien/

Är det något jag måste skriva ut själv och skriva på och vart hittar man den? eller är det något som fixas lätt på flygplatsen?Sedan funderar jag om ni har tips på annat jag bör veta?
Destinationen blir troligtvis Heathrow för att sedan ta färdmedel till London (fått tips på denna sida för detta: http://www.checkmybus.co.uk ).

Något som sedan är väldigt prioriterat för mig är att fixa SIM-kort till mobilen som har internet. Kommer vara i England som sagt cirka 1 månad och skulle inom denna månaden behöva kanske 3gb data, har ni tips!?

Sedan för att fara London till Manchester använder jag mig utav denna sida där jag nog lär boka innan: http://uk.megabus.com
som jag fick tips också om, men ej förklaring på det.
Hur fungerar det när man bokar ifall någon vet? är det någon kod man ska spara eller biljett man ska hämta ut eller vad?


Det är väl de mesta jag funderar på, sedan överiga tips är välkomna.

Funderar även angående packning, så tar jag nog bara med mig handbagage med lite kläder, laddare (måste fixa adapter till det också, pass, kamera, linsvätska,, osv. Inte direkt mycket behöver jag, tänkte jag köper kläder i England också ändå, handbagage är det enda jag behöver skulle jag tro.

Mvh