2016-10-18, 16:54
spknoise
Ursprungligen postat av RoadmanUSA
Siktar man på att vara hemlös kan man ju stanna i Sverige!

Antalet hemlösa växer dramatiskt.
Hemlöshet innebär inte bara avsaknad av tak över huvudet. Flera vetenskapliga studier har visat att de hemlösa har svårt att utnyttja sina medborgerliga rättigheter, som att rösta i allmänna val, ta del av samhällsinformation och så vidare. Deras handlingsförmåga är mer begränsad än för oss andra. De får stå ut med förnedrande myter och stereotyper, och möts ofta av myndigheternas orimliga krav och bestraffande åtgärder. Få har någon anknytning till den ordinarie arbetsmarknaden. Avsaknaden av bostäder gör att de i praktiken är utestängda från den. Hemlösa är alltså en mycket sårbar grupp, inte bara fysiskt utan också politiskt.

I dag saknas tillförlitlig statistik över hur stor gruppen är och den officiella siffran på cirka 34 000 är av allt att döma i underkant. Siffran kommer från en nationell tvärsnittsräkning från 2011. De hemlösa som inte är kända av myndigheter eller frivilligorganisationer kommer inte med i de nationella räkningarna.


Tror det blev en liten missuppfattning. Vad jag menade var att Vancouver är den värst drabbade staden i Kanada när det gäller hemlöshet och värre kan det bli om många andra städer drabbas. Eftersom majoriteten av de hemlösa i staden kommer från andra delar i landet.

Inte för att det berörde mig på någotvis eftersom jag inte var kanadensisk medborgare. Men däremot är invånarna i Vancouver rätt trötta på att regeringen låter dem skickas tvärs över landet till BC. Enligt många kanadensare själva ligger det till så.

Skriver från mobilen, ifall ni undrar på grammatikfel etc.