2016-10-18, 17:25
Bradpaisley94
Ursprungligen postat av heavenorlasvegas
För att svenskarna är jordens mest konforma folk, helt ohotat. Har en sak eller företeelse blivit norm hos en grupp av människor, så kommer SAMTLIGA inom den gruppen inom kort se till att ha skaffat/gjort saken/företeelsen.
När det kommer till Australien så handlar det väl om att det är varmt, generiskt "vackra", "exotiska" stränder utan att vara "farligt". Men framförallt så är det så långt bort från Sverige det är möjligt att koma, på jordklotet. Och då kan man checka av att man minsann "har rest". För om man har varit i Australien har man ju varit så långt bort det är möjligt att komma, utan en rymdfarkost, oavsett om man inte har varit någon annanstans eller fattar någonting av vad som händer i övrigt i världen.


Sedan spelar väl det så kallade working-holiday-visumet in en del. Det kan fås av resenärer mellan 18-30 år. Det är ju en win win då svenskor kan få se landet samtidigt som de utför arbetsuppgifter som australiensarna själva inte är så pigga på.

Tilläggas kan att det kommer en hel del australiensare "i retur" till Europa, och mest till de länderna med äldst bebyggelse(Grekland, Italien etc.) som är något som de själva saknar och idealiserar på ett sätt som i alla fall jag har lite svårt att förstå. Visst "Ravello" liksom. Men det är ju en isolerad plats, precis som "Bondi".


Ja men vad är då motsvarigheten för killar? Att australiensare gärna vill till Europa har ju med att de själva har avsaknad av historia och kultur.