2016-11-10, 15:52
Westerner
Ursprungligen postat av slampen
Hej Allihopa!

Har två stycken polacker på jobbet, de pratar väldigt gott om gdynia, gdansk och sopot.
Enligt dem så ska sopot motsvara lite av sveriges tylösand.

Till er som är erfarna på detta området: Hur ser det ut på turisterna? Kommer de från hela europa eller är det bara nordbor som tar sig dit? Hur är polackerna där på engelska? Tycker att de polska kvinnorna är trevligt ögongodis och skulle inte ha något emot att haffa en inhemsk tjej. Är det även inhemska polacker som tar sig till sopot för att fira semester?

Har någon riktig koll på vädret? Funderar på mitten på juli, kan man gå i shorts och så även de molniga dagarna? Ursäkta alla halvflummiga frågor men är verkligen nyfiken.


Gdynia är inget speciellt men Gdansk och Sopot är verkligen toppen. Har varit där två gånger under sommaren. Sopot är utan tvekan polens Båstad/Tylösand. 90% av turisterna där är polacker från Warszawa, Gdansk och Wroclaw. Sedan finns det rätt mycket svenskar och norrmän. Enstaka britter, amerikaner, tyskar och italienare kan även påträffas. De unga polackerna är bra på engelska. Inte lika bra som svenskar men tillräckligt bra för att kunna göra sig förstådda.

Googla bilder på Sopot "lato" (sommar) eller Sopot "impreza" (fest) så kan du se mer eller mindre vad du har att vänta dig.

Förfesten hålls på baren "sliwka w kompocie" (deras fruktiga vodka shots är berömda) och sedan finns det ett par nattklubbar mittemot i "krzywy dom" (sneda huset). Finns även ett par andra nattklubbar för det rikare typer. Dessa ligger runt torget.

Bor gör man på legendariska Grand Hotell om man har råd (strax över 1000 kronor om natten)

Angående vädret så borde det vara lite varmare än i Sverige men det beror lite på om vädret kommer från skandinavien eller från kontinenten. Runt 25 grader de sämre dagarna och närmare 30 de bättre.