2017-01-26, 11:26
Ursprungligen postat av Spyrran
Jag snackar inte om att man ska planera in saker med minutprecision. Jag pratar inte heller om småsaker som att fotografera Big Ben. Jag har aldrig planerat in något så exakt. Det funkar helt enkelt inte för mig.

Om man vill så kan man till exempelvis besöka National History Museum, Science Museum samt Victoria and Albert Museum på en och samma dag. De ligger nämligen i närheten av varandra, och på samma gata. Finns andra saker som också ligger i närheten av varandra, om man vill göra flera saker per dag. Det är sådant jag pratar om. Jag tycker inte att det blir särskilt stressigt. De flesta sevärdheter tar nämligen inte särskilt lång tid, även om det finns saker som förtjänar åtminstone 2-3 timmar.

Om jag skulle följa ditt råd så skulle jag vara klar med min aktivitet lagom till lunch. Kanske till och med tidigare, beroende på vad jag gör. Jag vet inte om jag skulle vilja spendera resten av dagen på att gå i en park. Om det vore första London-besöket så skulle jag heller inte vilja försöka upptäcka saker som jag inte ens visste fanns. Jag har dessutom klarat av att planera in flera aktiviteter på en dag, även om de ligger utspridda, och ändå hunnit med att gå till en park eller göra något liknande. Utan att känna mig det minsta stressad. Så vi är olika.

Flera aktiviteter på samma gata kan givetvis lätt samordnas, men man kanske inte ska räkna med att hinna med alla, då exempelvis ett museum kan ta längre tid än planerat. Jag ser inte heller några problem i att planera in ett museum på förmiddagen och en fotbollsmatch på kvällen. Däremot anser jag det vansinnigt att planera in Oxford street, något museum, London eye, Harrods, fotografera Big Ben, traditionellt lokalt te, titta på Downing street och klappa änder i Hyde park på en helg.
Jag såg ett vettigt tips i en väskpackningstråd nyligen, ta fram allt som behövs, plocka sedan bort en tredjedel. Samma sak verkar vettigt även vid reseplanering, skriv upp allt ni ska göra, stryk sedan en tredjedel.