2017-01-27, 18:36
orgonit
Ursprungligen postat av Hirsh00
Jag har tänkt att resa till Riga i några dagar. Staden är ganska nära Sverige,under en timmes flygresa. Men problemet är att det är svårt att hitta ett direkt flyg som går dit? Det första jag tänkte på var Ryanair som är sjukt billigt,men där så gick det inga flyg från Sverige till Riga.

Sen så har jag använt mig utav diverse flygsidor och på dem flesta så kostar biljetten mellan 2000-6000 kr och så måste man mellanlanda och byta flyg eller flygplats och så att resan tar totalt ungefär 13-23 timmar??? Detta är helt sjukt,finns det inget resebolag som tar från Sverige till Riga direkt och gärna billigt? Man kan ju åka till Polen för under 100 lappen i princip vilken dag som helst till flera olika städer via Ryanair,men väldigt konstigt att det verkar vara helt omöjligt att ta sig till Riga som ligger så nära Sverige.

Någon som har några tips på hur man kan ta sig från Sverige till Riga på bästa,smidigaste och billigaste sätt?

Gör ett tidigt förinköp av den billigaste biljetten på färjan. Medan du är på färjan, passa på att sova ut en lång skön natt. Du går på färjan på kvällen och kommer fram följande morgon. Egentligen är det nästan mer bekvämt än att flyga, för du slipper resa till flygplatsen och slösa en massa tid där.
I stället går du lugnt på båten och softar bort några timmar innan du somnar. På morgonen får du mat och sen lämnar du färjan och är framme ganska centralt i Riga.