2017-01-31, 22:11
partyboel
Ursprungligen postat av Dejad
Oj, svårt....

Seglade runt i Karibien så jag har lite skev bild men jag gillade Bequia och området därikring bra, söder ut finns Tobago Cays som erbjuder bra snorkling, dykning m.m. Det fanns gott om uteliv, helt ok mat och en liten svenskkoloni om man letar lite.
En ö som är dyr för oss att åka till, om man ska flyga här i från, men som nog kan ge en bra upplevelse är Antigua. Bra mellanting mellan turistigt och lokalt trivsamt, de ser fortfarande turister som något som går att acceptera (om man rör sig utanför de största turistkomplexen) samt att om man kommer strax efter påsk så har man en hel drös med segeltävlingar med fantastiska fester och en härlig stämning. Classic regattan är klart att rekommendera.
Men behärskar man språket (vilket jag inte gör) så är de franska öarna bra.


Du kommer med strålande förslag. Hur är det med nattliv och liknanade på nämnda öar? Vi kommer ju givetvis hålla oss på stranden en del men vill så klart ha shopping, goda drinkar och lite mysigt uteliv. Maten är ganska viktig den med. Skulle även vara positivt om vi slapp åka runt massor. En lång flygresa är väl ungefär där min gräns går så undviker helst att åka vidare ytterligare.

Ursprungligen postat av halvfestligt
Aruba=party party 100% och sola på stor vit strand, cocktails+shopping. Curacao=fantastiskt "akvarium" för snorkling/dyk. Mindre stränder och lite färre amerikaner. Willemstad är en charmig stad, lite mer äkta Karibien än Aruba kanske. Båda talar holländska men ofta engelska. Finns en båt som man kan åka med och se kusten + riktiga akvariefiskar http://insulinde.com/
+ Kanske en avstickare till lilla Bonaire? Fin snorkling och åsne-sanctuary. Lycka till.


Aruba verkar faktiskt tilltalande. Det jag letar efter är väl ett bora bora / seychellerna fast med lite mer liv så verkar ju som Aruba är det närmaste jag kan komma.