2017-02-01, 10:46
Ursprungligen postat av partyboel
Du kommer med strålande förslag. Hur är det med nattliv och liknanade på nämnda öar? Vi kommer ju givetvis hålla oss på stranden en del men vill så klart ha shopping, goda drinkar och lite mysigt uteliv. Maten är ganska viktig den med. Skulle även vara positivt om vi slapp åka runt massor. En lång flygresa är väl ungefär där min gräns går så undviker helst att åka vidare ytterligare.

Vill du flyga så lite som möjligt så är ställen som de franska öarna (flyg från paris), ABC öarna, St Martin (transfer miami eller amsterdam(typ)), Barbados bra. Givetvis kan du flyga med nåt charterföretag till Dominikanska republiken, ABC öarna, Kuba osv vilket kan bli grymt eller bli gräsligt beroende på var hotellen ligger. Öarna i sig är ganska små så man kan utan problem köra runt dem ett par gånger på en dag om man hyr en bil.

St Martin är en kul ö som är delad i mitten där du har Frankrike i norr, Nederländerna i söder. Ön har dels turistkomplex, stranden man kan bli omkullblåst av flygplan (fast nu flyger inte klm sin 747 dit längre), nattklubbar, bra restauranger och ett stor långseglar community (vilket är bra om man vill höra rövarhistorier och se hur folk kan leva på öl).

De flesta öarna har en hel del turistaktiviteter både i och utanför vattnet. Kolla upp vad reseföretagen erbjuder och vad ni är intresserade av så borde ni hitta nåt kul.

Är man beredd att festa med lokalinvånarna så finns det alltid nattliv i Karibien, men tänk er för att inte alla gillar turister, det finns fortfarande människor som inte är förtjusta i vita människor (undra vad vi kan ha gjort mot dem...) men oftast är det inga problem.

http://karibien.eu/ innehöll ganska lättsmält fakta om de flesta öarna. Att hyra en segelbåt kan vara ett härligt sätt att se flera öar men då blir det ofta ett hektiskt schema där man gör en förflyttning varje dag men det går ju bra att sola på däcket så väl som på sanden.

Måste dock varna för att solen tar ganska bra och jag såg många turister som var trasiga efter en dag i solen när jag var där nere.