2017-03-06, 06:00
hannes.muller
Ursprungligen postat av ortsnamn
Intressant, har också blivit intresserad av Vitryssland och har efter de släppte visumtvånget tänkt mig en kortare semester i Minsk. Så uppdatera jättegärna med info och hur dina upplevelser var!
Lite off topic, men hur fixade ni visum till Kaliningrad? Var det krångligt?


Jag kan svara direkt när det gäller om man flyger in. De har väl inte släppt på visumtvånget men på flygplatsen i Minsk kan man få ett femdagasvisum direkt. Det skulle dock inte förvåna mig om man måste ha ett boende eller uppge adress för vistelsen. Eller kanske boka där direkt. Du borde nog kolla det innan.

Vi bokade boende i Kaliningradområdet, på ett då nyöppnat ställe som inriktade sig på studerande och backpackers och sökte sedan visum. Ryssland har ju till skillnad från Vitryssland ambassad i Sverige.

Om cykelresan blir av vilket jag tror kommer jag ge en kort rapport här. I veckan skall jag börja boka och även prata med dem om visumansökan. Vi skall inte göra samma misstag som när vi cyklade igenom Kaliningradområdet och ha för oss för långa dagsetapper med diverse hinder som gjorde det etter värre.