2017-03-21, 10:28
Jag och två kompisar var nyligen i Tanzania. Vi åkte ner med planen att bestiga Kilimanjaro sen spendenera ett par dagar på Zanzibar. Det var enda planen. Vi bokade ingenting mer än flyget ner.
Det blev en helt fantastik resa. Sjukt mycket nya och unika upplevelser.
För alla som funderat på att bestiga ett berg så kan jag verkligen rekomendera Kili. Man passerar 5 klimatzoner på väg upp så man får fundera en extra gång på vad man har med. (En av oss hadeinte regnjacka. Man börjar i regnskog)
Vi kom till Kilimanjaro international airport. Därifrån tog vi en shuttlebus in till staden Moshi. Väl där tänkte vi att vi skulle hitta ett hotell. Vi hade ju lyckats komma dit samtdigt som Kilimanjaro marathon så vi förstod att det skulle bli svårt att hitta någonstans att sova.
Men när vi klev av vår shuttle så har vi knappt hunnit få väskorna innan det kommer en man och presenterar sig. Han frågade ifall vi tänkt bestiga berget ifall han kundehjälpa oss hitta hotell. ALLA varningsklockor ringde i oss. Men vi bad han hjälpa oss. Han fixade en chaufför direkt. Efter fyra försök hittade vi ett hotell. Vi sa vi ville ha en stund att komma i ordning. Duscha och så. Då passade vi också på att Googla honom. Hans företag. Det fanns bara bra saker att läsa.
Cheifs Tours och hans namn är Innocent Machuwa. Han gjorde ett enastående jobb. Vi åkte till hans kontor. Han hjälpte oss med allt. Redan dagen efter fick vi börja gå. Bara vi tre . I vår grupp var det 2 guider, 1 enastående kock. Maten var magisk. och 9 porters. Så sammanlagt var vi 15 man. Hur bra som helst. Underbara guider roliga porters.
När vi kom ner från berget så var Innocent där. Han grattade oss. Följde oss tillbaka tillbaka till Mochi. Hjälpte oss hitta ett hotell. Vi berättade att vi tänkte ta oss till Zanzibar men att vår kassa var lite skral. Då hjälpte han oss att hitta billigare resstätt. Flyga till Dar och ta färja. Sen skjutsa han oss till en billig men bra restaurang och såg till att vi fick bra billig mat och öl.
När vi skulle åka till flygplatsen på morgonen efter så kom han och sa hej då. Ordnade en taxi åt oss och såg till att vi kom iväg ordentligt.
Jag är så väldigt tacksam för allt han gjorde för oss och jag vill hjälpa honom och alla i vår grupp på alla sätt som jag kan.

Som sagt. Om någon av er funderar på att göra Kili så gör det. Cheifs Tours är ett bra företag. Innocent är underbart hjälpsam och en riktigt bra person att ha att göra med.
Han svarar gärna på mail ifall ni har några frågor. innocent.machuwa@gmail.com

Är det något ni undrar över så svarar ju jagsjälv också gärna på alla frågor jag kan.