2017-04-11, 13:25
Ursprungligen postat av teasardig


Mycket imponerande schema du hittat! Men jag tror du räknat fel på den totala väntetiden som borde vara: 6 + 3 + 2 + 2 + 3 + 7 = 23 min eller 6% väntetid. Det är nog omöjligt att toppa. Men man skulle kunna tänka sig en rutt som har ungefär lika lite väntetid fast med färre byten och därför skulle vara bättre ur ett sovperspektiv. Längre bussar och bussturer som få resenärer tar är också fördelaktiga eftersom på de är chansens att man får sova ostört högre.

Räknade med att det tar 3 min att gå till den nya busshållplatsen t.ex. Alltså bytestid.

Om jag skulle testa denna rutt på riktigt hade jag varit lite orolig för bytet mellan märstabussen och södertäljebussen; de är inte synkade till skillnad från de andra busslinjerna så om märstabussen är lite sen är allt pajat. Ett alternativ som då finns är att man antingen tar den tidigare märstabussen, då får man vänta ne halvtimme ungefär. Ett annat alternativ jag såg var att ta buss 474 till hemmesta, vänta 10 min, och sezan ta nattbussen tillbaka. Den stannar vid Stockholm C och du har en kvart på tid att hoppa på södertäljebussen. Nattbussen från värmdö till stan kan du också vara säker på är stendöd.

Kan tänka mig att detta hade lunnat vara ett nödfall mitt i vintern, men hade jag varit hemlös hade jag nog försökt hitta något bekvämare sätt att sova på. Irriterande att behöva vakna varje timme.