2017-05-02, 11:43
mohnomishe
Ursprungligen postat av travellern
Tack för alla dina tips.

Vi har nu bokat T/R till Dar Es Salaam och därifrån ska vi ta oss till Rauha National park (planerar att bo på camping i nationalparken, någon som har några tips på ställen? Jag har hittat sidor som nämner vilka camping/accomondations som finns i parken, men jag hittar ingen sida med priser/ information vad som ingår i priset, utan man hänvisas ofta till att maila dem (som jag ännu inte fått något svar på

Jag har noterat att turistaktiviteter är dyrt, vi har tänkt besöka en nationalpark i Tanzania och en nationalpark i Malawi och sen får det räcka för oss när det kommer till dyra nationalparker och liknande.

Avslutningsvis efter Rauha National Park > Malawi > så kommer vi avsluta i Zanzibar.

Är det verkligen nödvändigt att planera allt in i detalj / och börja boka boenden redan nu?

Jag har rest en hel del i Asien och Europa och föredrar att ta dagen som den kommer och aldrig boka mer än 2 nätter framåt per gång. Afrika kanske är helt annorlunda med mindre boenden som gör det nödvändigt att börja boka allting nu innan de bättre boenden blir fullbokade?

Då jag reser med tjejen så kommer vi ha relativt (afrikanska mått mätt) höga krav på standard.


Jag har inte varit i Ruaha NP så kan inte erbjuda några rekommendationer där. Vi gjorde den mer traditionella rundan i norr med Serengeti, Ngorongoro, etc.

Men jag vet så mycket som att Ruaha liksom alla andra nationalparker i Tanzania ligger under parkförvaltningen TANAPA's ansvar, och de driver också dess campingplatser. På hemsidan http://www.tanzaniaparks.go.tz/ finns ett bokningssystem (som du säkert redan kollat på. Inne i, eller i anslutning till, parken finns dessutom privata lodger, och dem måste man nog kontakta var för sig.

Personligen är jag något av ett kontrollfreak och skulle aldrig lämna något åt slumpen när jag planerade en "once-in-a-lifetime"-resa. OK att jag tog dagen som den kom på tågluffningar på åttiotalet, men det var då det. I dina kläder skulle jag absolut styra upp åtminstone boendet i nationalparkerna i förväg. På Zanzibar finns rätt mycket hotell så där kan du nog vara mer spontan.