2017-05-09, 21:55
tänkte höra mig för ifall några med erfarenhet av backpacking/resande i asien har lite tips & rekommendationer att dela med sig utav, eller några dolda pärlor som man kanske annars missar men verkligen bör uppleva..

har helt ok budget att resa med. och tänkte väl kanske 8 månader.

tänkte resa med en kompis och inte ensam.

förra "lång" resan jag gjorde var genom sydamerika i lugnt skönt tempo, tänkte mig något liknande här ifall dom är lika slappa med visum i asien som i SA.

och ifall man kan ta sig med båt mellan de flesta länder eller om det finns billiga flyg, mellan t.e.x vietnamn - fillipinerna, fillipinerna - indonesien.

bussar / minivans tar man väl sig runt i på fastland eller hyr motorcykel eller dylikt.

Vart i asien är det bäst att flyga till att börja med, ifall man vill ha så billiga flygbiljetter som möjligt för att ta sig dit, är det thailand som gäller? vill helst inte spendera värst mycket tid i thailand och isåfall fortsätta nedåt.

länderna jag tänkte mig iallafall. vietnamn, kambodja, fillipinerna, indonesien, bali, singapore, malaysia, i typ den ordningen också. SEN kanske det kan bli att man gör avstickare till nya zeeland om det inte allt för dyrt, kanske japan / taiwan? eller flyga till sri lanka från malaysia sen, vill typ bestämma mig på plats och göra som man känner där & då.

som sagt, det jag mest undrar är vart det är bäst att åka till först, ifall de är thailand eller laos? eller kanske Myanmar(burma) är myanmar ett ställe värt att besöka förresten.

som sagt, alla TIPS uppskattas, kul att höra från dem som gjort liknande saker. MVH