2017-05-20, 09:09
Bbobi
"länderna jag tänkte mig iallafall. vietnamn, kambodja, fillipinerna, indonesien, bali, singapore, malaysia, i typ den ordningen också"

Går ju att flyga till Vietnam utan att mellanlanda i Thailand även om du måste mellanlanda nånstans på vägen. Tex med Qatar via Doha. Inte allt för dyrt heller. Flög så senast (dock till bangkok) och tyckte det var behagligt med mellanlandningen i mitten istället för att sitta 12h i sträck. Dom flygen går vid 17-18 från arlanda har jag för mig så man slipper gå upp tidigt och så kommer man fram mitt på dagen varpå det inte är allt för lång tid innan man kan lägga sig och behålla en bra dygnsryttm från början. Svårare om man kommer fram 6-7 på morgonen och sliten som fan att hålla sig vaken till natten.

Då kan du ju stanna i Vietnam, sen flyga eller ta buss till Kambodja. Buss är billigt såklart. Knappt en hundralapp ska det gå på beroende på vart du tar dig. Flyg runt 500.

Avslutar du i siem riep i kambodja kan du flyga därifrån till filipinerna.

Skulle kunna flyga/ta bussen till Sihanoukville, går att flyga från Saigon så tar du dig sen upp mot phonom peng och sen siem riep med rutt beroende på tidsplan. Har du tid kan du ta sihanoukville (Sticka ut till öarna lite där dom flesta backpackerna tar sig och festar), kampot (sticka upp på bokor (högsta berget)) sen vidare till Kep som är ett väldigt litet ställe vid stranden där man kan koppla av totalt, bara en halvtimme från Kampot. Sen därifrån ta bussen 4h till Phnom penh för att när du känner dig klar där dra till Siem riep, ca 7h med buss och se Angkor wat. Dock är Siem Riep inte lika skönt i min mening. 5miljoner turister om året i den lilla staden för att se Angkor wat. Smockat med folk, hundratals identiska souverni-butiker, kinesiska grupper osv, ja du fattar. Inget hav, varmt som fan, inte mycket till vindar. Så jag hade (om det inte låter som ett paradis för dig) ge Siem reap minst tid, bara stanna ett par tre dagar innan du flyger vidare.