2017-07-18, 13:27
peatedsoul
Ursprungligen postat av Ex-President
Jag vill med hyrbil upptäcka västkusten och även en bit in i landet (kommer t.ex. besöka Grand Canyon) under 1 månads tid så jag behöver förslag på vad man inte bör missa på en sådan resa? Har gjort en lista på en hel del men frågar ifall man missat något.

Var är en bra utgångspunkt? Los Angeles? Ska jag flyga dit och sedan utgå därifrån eller välja en annan mindre trafikerad flygplats som t.ex. Las Vegas?Finns ett gäng olika trådar som behandlar samma ämne... men med det sagt så LA tycker jag personligen är en bra utgångspunkt. Men det beror kanske lite på vilken del av västkusten man tänkt koncentrera sig på.
Ska man mot Grand Canyon, Las Vegas etc så föredrar jag LA! Sen känner jag mig mest bekväm med den stan, finns ett par områden jag börjar bli lagom bekant med och en del ställen jag besöker varje gång jag är där.

Då du har så extremt gott om tid på dig så rekommenderar jag att du tar god tid på dig, undvik att köra Interstate eller de större vägarna så långt det är möjligt och förstås rent praktiskt.
Kör t.ex. Route 66 österut mot Flagstaff innan du tar upp mot GC!
När du vänder tillbaka västerut så runda gärna GC upp mot Page och kolla in nationalparkerna norr om GC, t.ex. Zion och Bryce. Vi kommer även inkludera Valley Of Fire i år när vi gör den resan. Sen drar vi uppåt mot Sonoma och Russian River Valley innan vi kör kusten ner mot LA.

Detta tänkte vi hinna på 2,5 veckor. Blir lite tight, men har ändå planerat in ganska korta körsträckor de flesta dagar förutom några som kommer bli lite drygare med runt 7-8 timmar med några stopp inräknade.

Du kan även göra en avstickare mot Monument Valley utan problem.
Det finns oändligt många platser att se och uppleva, så det du missar nu får du ta nästa resa!