2017-07-25, 14:12
Ursprungligen postat av Heauxm
Jag åkte till Japan med fint hotell och flyg för knappt 9000. Jag och min kille kunde ingen japanska men man tar sig runt jävligt bra. Vi var 2 veckor i Tokyo med det räckte inte det är alldeles för kort. Vi gjorde 2-4 aktiviteter per dag. Muséer, tempel, robot restaurang, uggla café, arkitektur parker shopping. Det finns så mycket att göra. Vi planerade i förväg. Alltså om du/ni inte har råd ja då ska ni inte åka. Du kommer spendera långt mycket mer än flyg och hotell pengarna om du vill leva någorlunda kul och gott där i Japan.Budgeten är inget problem egentligen. Jag hade tänkt att spendera 1 eller 2 veckor (helst 2), och vid en 2-veckors resa tänkte jag något i stil med att 20 000 borde fungera, med flyg och hotell inräknat. Eller är det på tok för lite?

Jag är väldigt billig i drift. Jag spenderade bara 4-5000 på en vecka i New York och fick mer än väl gjort det som jag ville, helikoptertur på 1800 inkluderat. För mig är de roligaste aktiviteterna nästan gratis, att bara sitta och glo på lokalbefolkningen. Gärna någonstans utanför stadskärnan. Att se på arkitekturen och tempel är gratis om man nöjer sig med att bara stå utanför. Shoppa gör jag inte i vanliga fall (fast lär nog bli en del om jag hittar någon affär som säljer spelaccessoarer).

Är det verkligen så satans dyrt i Tokyo som alla vill få det till? För faktum är ju att Skandinavien är ett av de dyraste platserna man kan leva på i medelklassnivå. Sen finns ju Dubai, Monaco osv. med sina restauranger där det kostar 6000 kr att äta, men av det jag hittar så står sig Tokyo och japan generellt i ungefärlig nivå med Sverige, kanske t.o.m lägre? Och jag har varit i Oslo flera gånger utan att ens spendera i närheten av 3-400 kronor om dagen och ändå utforskat som fasen.

Säger inte att ni har fel, ni spenderade säkert en massa, men vill bara få bukt med hur dyrt det faktiskt är. Om det är ofrivilliga dyra kostnader eller om det bara är dyrt om man låter det vara dyrt