2017-07-25, 17:34
bjornebarn
Ursprungligen postat av Nihenna
Budgeten är inget problem egentligen. Jag hade tänkt att spendera 1 eller 2 veckor (helst 2), och vid en 2-veckors resa tänkte jag något i stil med att 20 000 borde fungera, med flyg och hotell inräknat. Eller är det på tok för lite?

Är det verkligen så satans dyrt i Tokyo som alla vill få det till? För faktum är ju att Skandinavien är ett av de dyraste platserna man kan leva på i medelklassnivå. Sen finns ju Dubai, Monaco osv. med sina restauranger där det kostar 6000 kr att äta, men av det jag hittar så står sig Tokyo och japan generellt i ungefärlig nivå med Sverige, kanske t.o.m lägre? Och jag har varit i Oslo flera gånger utan att ens spendera i närheten av 3-400 kronor om dagen och ändå utforskat som fasen.

Säger inte att ni har fel, ni spenderade säkert en massa, men vill bara få bukt med hur dyrt det faktiskt är. Om det är ofrivilliga dyra kostnader eller om det bara är dyrt om man låter det vara dyrt


Jag tror att du kommer klara dig. Japan är inte dyrt från ett skandinaviskt perspektiv (förutom boende om man ser på hyra/pris per kvadratmeter, men det är ingenting som berör dig något vidare). Du kan äta bra och gott för mycket lägre priser än Sverige. Det finns diverse tunnelbanekort etc du kan nyttja för att ta dig runt billigare, annars bör du räkna med upp till 500 yen / 40 kr för en biljett (beror dock självklart på hur långt du åker). Tokyo är för övrigt förvånansvärt gå-vänlig, något man lätt glömmer bort om man bara åker tåg hela tiden.

Shopping är billigare än Sverige.

Kort sagt, kan du överleva i Stockholm i två veckor för 10 000 kronor, inklusive hotell, så kan du överleva med råge i Tokyo.